sâmbătă, 6 iunie 2015

Secretul din apa

Consuma cel putin 2 litri de apa pe zi – pare sa fie imboldul zilelor noastre, secretul de a dobandi o stare fizica excelenta.

Gestul de a te hidrata pare simplu pentru marea majoritate, insa constituie o preocupare permanenta pentru cei putini. Transmisia apei devine in acest context, un factor extrem de important.

Pare iluzioriu, avand in vedere ca oceanele detin 96,5% din suprafata Terrei, apa existand de asemenea in aer, sub forma de vapori, in ghetari, lacuri si rauri sau calote polare.


Astfel, apa de la robinet contine un nivel ridicat de trihalometani, avand proprietatea de a modifica starea de sanatate a utilizatorului, datorita substantelor chimice pe care le contine: clor, plumb, rugina, bacterii si paraziti. Riscul de a dobandi boli grave este semnalul de alarma tras de numerosi medici.



 


Mai mult decat atat, poate constitui sistemul de transmitere a apei o metoda de linistire si control al populatiei in cazul unor turbulente? Pot folosi uzinele de apa alte substante?

Unele teorii concluzioneaza ca apa este alimentul cel mai bine controlat, resursele de apa constituind in viitor bogatia mult ravnita.

Pot alternativele pentru purificarea apei sa constituie metode viabile?

La celalalt pol, se situeaza industria apei imbuteliate, prezentata ca o conexiune sigura intre hidratare si sanatate, marketingul puternic al marilor corporatii transformand apa in ceea ce sigur vrei sa ai.


 

Insa, sa privim mai indeaproape. Folosirea recipientilor din plastic anihileaza din start puritatea apei, prezenta unor substante toxice ca toluen sau stiren, generand cu timpul boli grave sau mutatii genetice. 




 
Platim insa...pentru a avea toate aceste lucruri.

Ca o nota personala, as adauga ca necesarul de apa depinde pentru fiecare organism in parte, regulile neexistand in acest cadru. Ca si in altele, dar asta este deja alta poveste.

Poluarea apei continua. Ne vom spala oare pe obraz scuipandu-ne unii pe altii?
Vasile Ghica





Back to Top