sâmbătă, 21 septembrie 2013

Astronautii antici



Publicata in 1968, an in care omenirea intra in era spatiala, cartea Chariots of the Gods (Carele zeilor) a lui Erich von Däniken, devine imediat bestseller in SUA, Germania si apoi in alte 38 de tari. Emisiunea In Search of Ancient Astronauts (In cautarea stravechilor cosmonauti) este cea care il face celebru peste noapte. 

De-a lungul timpului, Erich von Däniken a publicat 27 de carti, traduse in peste 20 de limbi, documentarele sale fiind vizionate in intreaga lume.

Cunoscut drept unul dintre primii promotori ai teoriei astronautilor antici, Däniken face nenumarate calatorii pentru a-si sustine teoria, afirmand ca dovezi ale intalnirii dintre civilizatiile antice si fiinte extraterestre inteligente exista peste tot. De la stravechi texte religioase si petroglife enigmatice la structurile megalitice din intreaga lume.

Contestand teoriile stiintifice acceptate, Däniken sustine ca asa-numitele mituri religioase au baze stiintifice reale, si mai mult decat atat, teoria astronautilor antici nu contrazice existenta lui Dumnezeu.

Cuprind textele biblice dovezi ale intalnirilor cu extraterestrii?

Primele cautari incep pentru Däniken in desertul egiptean, studiind impresionantele piramide de la Gizeh. Desi arheologii sustin ca Marea Piramida a fost ridicata de faraonul Kheops, ctitorul maretei piramide ramane complet anonim, avand in vedere ca nu exista inscrisuri sau monumente dedicate acestui faraon.

Enigma constructiilor complexe si ingenioase, dar mai ales scopul construirii lor, ridica si astazi numeroase semne de intrebare.
In urma cercetarii vechilor texte egiptene, reiese ca piramidele au fost ridicate de vechii egipteni dar cu ajutorul Pazitorilor Cerului.




Au dobandit egiptenii cunostiinte de natura extraterestra care le-au permis sa construiasca piramidele?

Pe de alta parte, vechile texte vedice din India amintesc de zeii pogorati din cer, sositi 
pe pamant pe asa-numitele vimana.

Von Däniken sustine ca aceste vimana erau aeronave cat se poate de reale, India fiind impanzita de structuri care imita aceste vimana sau stupe.
In opinia lui Däniken multe temple hinduse din Orientul Indepartat, sunt reprezentari arhitecturale ale navelor care se inaltau la cer. Acestea sunt Carele Zeilor.


La fel ca si Zecharia Sitchin, si Von Däniken este adeptul credintei ca genele extraterestre au fost incrucisate cu cele ale omului primitiv, creandu-se astfel, o rasa hibrida, care a grabit aparitia civilizatiei umane cu mii de ani in urma. Zecharia Sitchin considera ca astfel s-ar putea explica veriga lipsa din evolutia umana.


Este omul modern, rezultatul ingineriei genetice?

Dovedesc oare platformele gigantice de la Puma Punku, pietrele gaurite cu precizie de laser, lichefiate sau vitrificate, ca civilizatiile stravechi dispuneau de tehnologii avansate?




Intrebati de aceste structuri, amerindienii de la Puma Punku afirma ca nu stramosii lor au ridicat giganticele constructii, ci los dioses, adica zeii, aratand spre cer.
In Peninsula Yucatan, unde se afla ruinele magnificului oras maya, Von Däniken face legatura intre uimitoarele cunostinte astronomice ale mayasilor si precizia arhitecturii lor, afirmand ca teoria astronautilor antici pare mai mult decat plauzibila.

Similaritatile dintre zeitatile fiecarei culturi sunt mai mult decat evidente, astfel incat, facand parte din vasta urzeala a vietii, ramane intrebarea : suntem singuri in Univers?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top