duminică, 30 septembrie 2012

Fenomenul Crop Circles – cercurile din lanuri



Cercurile din lanuri, cunoscute si sub denumirea de agroglife, reprezinta figuri geometrice la scara mare, fiind realizate prin culcarea ordonata a unor portiuni din lanurile agricole.
Desi acest fenomen a capatat amploare in ultimii 30 de ani, unii cercetatori sunt de parere ca aceste desene bizare apar inca din Evul Mediu, cu precadere in sudul Angliei. Aceste opinii se bazeaza pe datarea unui desen ca fiind din 1678, desen ce infatiseaza pe aşa-numitul „diavol secerător” din Hartfordshire.
De-a lungul timpului, aceste formatiuni misterioase sunt raportate in tot mai multe tari, aparitia si semnificatia lor neputand fi explicata nici pana astazi.

Un lucru este sigur : complexitatea si tehnica desenelor creste de la an la an, intrigand si mai mult.

Se pot enumera astfel, desene ce infatiseaza pasari, flori, insecte…dar si structuri mai complexe cum ar fi cruci celtice, numarul de aur, sirul lui Fibonacci, structura ADN-ului, orbite de planete…

Sa fie aceste desene, mesaje transmise intr-un limbaj sofisticat ?
Desi parerile sunt impartite in aceasta privinta - unii considerand ca aceste desene sunt opera unor farseuri, altii considerand ca sunt semne pe care oamenii inca nu le-au descifrat - nu poate fi trecut cu vederea faptul ca in jurul desenelor, spicele sunt intacte, constatandu-se radioactivitate crescuta la nivelul solului, precum si depuneri de magnetit, praf de quartz, concentratii mari de oxid de magneziu.
Cele mai numeroase aparitii au fost semnalate in comitatul Wiltshire din Anglia, in jurul siturilor megalitice de la Stonehenge, intarind ideea ca acest lucru se datoreaza prezentei in zona, a celor mai performante radare meteorologice.

O relatare demna de a fi luata in considerare, apartine unui pilot care survola Stonehenge, si care intorcandu-se dupa 30 de minute deasupra zonei, a vazut si a filmat o formatiune care nu existase inainte. Totul petrecandu-se ziua, langa o sosea circulata. Alte relatari sustin ideea ca unele cazuri de aparitie a acestor misterioase desene, au fost intr-un interval de timp de sub un minut.

In 19 august 2000, se descopera un agroglif ce da fiori oamenilor de stiinta, acesta continand o versiune modificata a mesajului transmis de oameni in noiembrie 1974 in spatiul extraterestru, din dorinta de a afla daca exista viata inteligenta in univers.
In urma investigatiilor in aceste zone, s-a constatat existenta anumitor interferente a telefoanelor mobile, camerelor de filmat, a bateriilor masinilor, precum si reactii bizare a oamenilor, acestia acuzand diverse simptome, de la dureri de cap, pana la stari de greata si euforie.

Un agroglif ce apare intr-o singura noapte, este descoperit in 2004 in Anglia, la Stonehenge, desen ce aduce in prim plan enigmatica civilizatie mayasa si invataturile sale. Desenul descoperit contine calendarul mayas, fiind numit de cercetatori “Sfarsitul Timpului”.

“Primim oare mesaje arhaice prin poarta temporala a cunoasterii din 2012, care ne vor ajuta sa ne dezvoltam?“ ( Davis).
 





Recomand cartea “La sfarsit va fi inceputul” de Oreste Teodorescu, carte ce trateaza acest subiect controversat, si nu numai…





Propun spre vizionare un film documentar, realizat de Jaime Maussan, distins cu mai multe premii internationale, printre care International UFO Congress EBE Awards, Best Documentary, Best Historical Documentary si Peoples Choice Award.
Sursa : Vimeo

 


“Viata va continua cu siguranta si dupa 2012, iar calitatea acesteia va depinde in totalitate de generatiile prezente. Noi suntem implinirea profetiei.” (Gerald Benedict)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top