duminică, 5 ianuarie 2014

Klaus Barbie – Macelarul din LyonUnul dintre cei mai vanati criminali de razboi, a fost ofiterul nazist Klaus Barbie.

Cunoscut sub numele de Macelarul din Lyon si direct responsabil de moartea a mii  de oameni, Klaus Barbie avea placerea sadica de a tortura personal, barbati, femei si copii, prin metode salbatice, de neimaginat.

Stabilindu-si cartierul general la Lyon, Klaus Barbie aplica prizonierilor electrosocuri, batai cumplite, torturi prin ruperea extremitatilor, abuzuri sexuale, piroane si obiecte incinse infipte in corp, mingi cu tepi pentru ruperea vertebrelor, scufundari in apa inghetata sau amoniac, jupuiri ale pielii si caini antrenati sa atace pana la moartea victimei, toate acestea fiind insotite uneori de o muzica suava cantata la pian.
Acest sadic dedicat este responsabil si pentru capturarea si deportarea la Auschwitz a 44 de copii evrei ascunsi in satul Izieu. Ani intregi, cosurile de la Auschwitz vor imprastia in lumina, sufletele unor oameni nevinovati.


Notorietatea lui Klaus Barbie va creste insa, odata cu capturarea si torturarea pana la moarte a sefului Rezistentei Franceze, Jean Moulin. Cu ace fierbinti bagate sub unghii, catuse-surub fixate pe corp pentru a musca din carne, biciuit pana la sange, acea masa insangerata cunoscuta candva drept Jean Moulin, nu va trada.
Drept recompensa pentru atrocitatile comise si in special pentru cazul Moulin, Klaus Barbie va fi decorat de insusi Hitler cu distinctia Crucea de Fier clasa intai cu sabii.

Desi am fi tentati sa credem, ca asemenea crime ar fi trebuit condamnate dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, istoria acestui personaj macabru…continua.

Cu acordul tacit al Vaticanului (vezi http://religionact.blogspot.be/2012/08/organizatia-odessa-culoarul-vaticanului.html - articol pe acest blog), se creaza reteaua condusa de parintele Krunoslav Draganovic, prin care se faciliteaza evadarea criminalilor de razboi.
Ajuns in Bolivia sub numele de Klaus Altmann, fostul calau este recrutat de serviciile americane - US Army Counter Intelligence Corps (CIC) - facand parte din asa-numita celula stay-behind armies, grupare paramilitara, initiata de englezi si americani in Europa, pentru a impiedica invazia rusa. Aceasta celula va fi activa pana in anii ’90.Desi va fi condamnat la moarte in absenta in anii ’50, pentru crime de razboi, Klaus Barbie va trai linistit alaturi de fiul si sotia sa, amestecandu-se printre evreii din Bolivia cu care facea afaceri. Mai mult decat atat se implica in viata politica din aceasta tara, imprietenindu-se cu oficialii bolivieni, in cele din urma, obtinand cetatenia boliviana.
Klaus Barbie este cel care il convinge pe presedintele bolivian Barrientos sa-si dezvolte linia maritima (Transmaritima boliviana), desi nu avea acces la mare, dar constituia o buna acoperire pentru traficul de arme.

In 1966, Che Guevara paseste pe pamant bolivian.

Datorita cunostiintelor sale de razboi contra-gherila, Macelarul din Lyon va fi folosit de CIA, pentru capturarea si uciderea acestuia.

Il putem aminti si pe faimosul Friedrich Schwendberg, alias Dr. Fritz Agile, cel care a falsificat in numele SS cantitati impresionante de bancnote de 5 lire, pentru a destabiliza economia britanica. Intre anii 1945-1946, Schwendberg va lucra pentru CIC, alaturi de Klaus Barbie.

Peste ani, Klaus Barbie va ajunge in Franta cu o delegatie oficiala, moment marcat de vizita sa la Pantheon, unde va depune o coroana de flori la mormantul celui pe care l-a ucis, Jean Moulin. Ironia sortii, nu are limite.
Nemaiavand sustinerea serviciilor americane, nerecunoscandu-si  identitatea si crimele comise, Klus Barbie este totusi retinut cateva zile in inchisoarea San Pedro. Desi este cunoscut drept un antreprenor al terorismului, Curtea Suprema il elibereaza, absolvindu-l de orice vina.
Incercand ridicarea celui de-al IV Reich, sub denumirea de Fii Mortii, casa in care se intalnesc simpatizantii nazisti, experti in terorism, spionaj si tortura este decorata cu embleme si steaguri naziste, mijloc prin care se incearca recrutarea unor consilieri si a altor paramilitari.
In 1971, in urma unei lovituri de stat, generalul Hugo Banzer Suárez, ajunge la putere.
Rasturnat in 1978, judecat pentru crime impotriva umanitatii, Benzer Suárez isi va fonda in 1979 propriul partid, aliindu-se cu diverse miscari pentru a accede la putere.

Unele surse sugereaza ca Klaus Barbie a luat parte la lovitura de stat Cocaina. Ajunge astfel la putere colonelul Luis Arce Gómez, profund implicat in traficul cu droguri.
Desi este identificat in 1971 de catre vanatorul de nazisti Klarsfelds, doar in ianuarie 1983 noul guvern condus de Hernán Siles Zuazo hotaraste sa se debaraseze de Macelarul din Lyon, Klaus Barbie fiind arestat si oferit in schimbul unor arme si a altor favoruri.


800 de ziaristi au fost prezenti la procesul din 11 mai 1987, proces filmat datorita importantei sale istorice. Judecat pentru 41 de capete de acuzare, Klaus Barbie a fost condamnat la inchisoare pe viata, pentru crime impotriva umanitatii. A murit de leucemie 4 ani mai tarziu, la varsta de 77 de ani. 
In 1990, CIA desecretizeaza dosarul operatiunii Paperclip, miscare ce a antrenat recrutarea de catre americani a sute de oameni de stiinta germani, printre care parintele rachetei V2, ajuns ulterior seful programului spatial american - Wernher von Braun.

Analizand interventiile CIA in viata politica a altor tari, revista italiana L'Europeo, mentioneaza: Serviciul secret american se infiltreaza cu incetul în viata politica a unor tari. Se cultiva de la început anumiti oameni politici, apoi se urmareste si se sprijina evolutia politica. Daca acesti oameni reusesc sa ajunga la putere, inseamna cã CIA a obtinut o victorie.

2 comentarii:

  1. Si cati dintre "ei" si-au trait linistiti viata dupa dezastrul si ororile ce le-au savarsit. Cati dintre ei au condus lumea si inca o fac...urmasii, urmasilor mei...
    Un articol perfect, felicitari si multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar, multor criminali de razboi li s-a pierdut urma, voit sau nu...despre unii, cu siguranta voi mai scrie si in alte articole.
    Multumesc pentru aprecieri :)

    RăspundețiȘtergere

Back to Top