duminică, 28 iunie 2015

Neconditionat

Posibilitatea de a actiona dupa propria dorinta, nestingherit, neconditionat, slobod si fara restrictii, ramane totusi o … probabilitate.

 
In 1969 – timp in care comertul cu animale exotice era mai mult decat permisiv - doi tineri australieni, John Rendall si Ace Bourke cumpara cu 250 de guinee dintr-un magazin din Londra, un pui de leu nascut in captivitate. 






Numit Christian de cei doi prieteni, acesta va locui timp de un an intr-un nou mediu, plin de afectiune si dragoste. De la 16 kg, Christian cantareste dupa doar un an 84 kg, moment in care John si Ace hotarasc sa-i redea libertatea.

Drumul spre Kenya pare lung si obositor, insa la capatul lui, probabilitatea devine realitate.

 
Situata la 125 km de muntele Kenya, cu o suprafata de 1788 km patrati, rezervatia Kora are istoria sa, strans legata de numele britanicului George Adamson, un mare conservator al faunei salbatice. Cunoscut sub numele de Baba ya Simba, Adamson moare in 1989 ucis de braconierii somalezi.




Acesta este teritoriul unei noi integrari pentru leul Christian.

Eticheta de instinct nu mai este astazi, o certitudine, inteligenta lumii animale fiind probata in numeroase cazuri, prin acte perfect deliberate si calculate. 
 
Poate fi instinctul un program inteligent?

Documentare, marturii, dovedesc in mod surprinzator posibilitatea de a rationa, afectiunea, atasamentul, furia sau durerea animalelor accentunad deseori limita gandirii umane. Un taram necunoscut, departe de a discerne sau de a crea.

In 1974, John Rendall si Ace Bourke, revin in Kenya pentru ultima data. 
 
Milioane de oameni vizioneaza filmul intalnirii dintre cei doi prieteni si leul Christian.




Da...neconditionat.



Fundatia Born Free sustine prin activitatea sa integrarea felinelor in salbaticie.


 


Tu...esti liber?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top