duminică, 7 septembrie 2014

Locul unde mergi sa vezi fara sa te faci vazut – Clubul Bilderberg

Fondat oficial in 1954, in plin Razboi Rece, Clubul Bilderberg este definit in paginile Enciclopediei Britannica astfel: intrunire anuala de trei zile, la care participa o suta dintre cei mai influenti bancheri, economisti, oameni politici si functionari de stat din Europa si Statele Unite. Aceasta conferinta are loc in fiecare an in alta tara occidentala si in cel mai strict secret. Ea ofera un climat de intimitate neprotocolara, in care cei ce influenteaza politicile internationale se simt in largul lor.

Desi membrii clubului promit sa apere instaurarea democratiei in toate colturile lumii, Bilderberg este un club inchis, ultraselect si ultraexclusivist, neales de catre public, rezervat doar celor puternici.

Considerati de unii gardienii lumii, iar de altii, raspunzatori ai celor mai importante evenimente din istoria actuala, Clubul Bilderberg construieste din spatele usilor inchise, o noua lume.

Avand ca finantator principal pe magnatul David Rockefeller, prima intrunire oficiala a Clubului Bilderberg a avut loc in 1954, in localitatea olandeza Oosterbeek, luandu-si numele de la amfitrionul sau, Hotelul Bilderberg, al carui proprietar era printul Bernhard.

John Pomian, secretarul lui Retinger, rememora in cartea sa: Totul era foarte nou si diferit. Ne-am dus in Olanda. Nu existau reporteri, iar securitatea era coplesitoare, cu garzi in fiecare colt din hotel. La deschidere toti erau nelinistiti, nervosi, si se priveau de sus in jos ca strainii. Se temeau sa nu spuna ceva in plus. 
 
 
Botezati de unii marii preoti ai capitalismului, cele trei piese-cheie ale Clubului au fost Banca Rotschild, Rockefeller si Henry Kissinger. Ceva trebuie sa ia locul guvernelor, iar puterea privata mi se pare o institutie potrivita acestui scop. (David Rockfeller – declaratie facuta publica la 1 februarie 1999, in Newsweek International)Nimic nu-i mai primejdios decat bogatia fara putere. (Ernst Jünger)


De la infiintare pana in 1976, cand a fost nevoit sa renunte la functie datorita unei afaceri dubioase, presedintele Clubului Bilderberg a fost Bernhard de Olanda. Nascut in 1911 intr-o familie de aristocrati germani saraciti, si var cu printul-consort Philip, sotul Reginei Elisabeta a Angliei - Bernhard adera in 1933 la Partidul Nazist si Sturmabteilung, organizatii pe care le paraseste mai tarziu pentru a se casatori cu printesa Juliana de Olanda, nu inainte de a-si semna declaratia de renuntare cu salutul oficial: Heil Hitler! (Clubul Bilderberg – Stapanii Lumii, Cristina Martin)

Considerat un barbat chipes, atragator, cu o viata publica si de familie extrem de controversata, printul Bernhard este implicat in 1975 intr-un caz de coruptie legat de compania Lockheed Corp, scandal ce afecteaza opinia publica olandeza. Astfel, pentru promovarea produselor de armament Lockheed, printul ar fi primit mita un milion de dolari, dezvaluire in urma caruia, i se retrag functiile de reprezentare oficiala, interzicandu-i-se purtarea uniformei armatei olandeze. La varsta de 93 de ani, la 1 decembrie 2004, Bernhard de Olanda moare.

Un alt personaj marcant al Clubului Bilderberg a fost Joseph H.Retinger. Nascut la Cracovia in 1887, intr-o familie bogata de origine iudeo-austriaca, Retinger a avut o mare influenta pe scena politica a vremii, despre el spunandu-se ca de cum ridica receptorul, putea vorbi cu presedintele Statelor Unite.( Clubul Bilderberg – Stapanii Lumii, Cristina Martin)

Insa tatal din umbra al Clubului, a fost mereu magnatul David Rockfeller, cel care a pus in practica multe proiecte ambitioase cu proprii bani. Saga familiei Rockefeller incepe in 1733, cand familia de imigranti de origine iudeo-germana paseste pe pamant american. Zdrobindu-si concurentii prin acte mai mult sau mai putin legale, imperiul Rockefeller se ridica vertiginos. Dominand industria petrolului, cel economic prin penetrarea bancilor, infiintand fundatii filantropice cu scop precis, implicandu-se in controlul natalitatii, finantand diverse miscari si organizatii cu scopuri declarate sau obscure, subventionand domeniul politic, dinastia Rockefeller scrie istorie.

Un alt nume cheie, este familia Rotschild. De origine iudeo-germana, unii cercetatori considera ca averea familiei porneste de la banii lui Wilhelm al IX-lea, care vindea mercenari germani celor ce luptau contra independentei Americii. (Clubul Bilderberg – Stapanii Lumii, Cristina Martin)
Avand ca interes diverse domenii de activitate, de la banci, comert pe scara larga, cai ferate, minerit, metalurgie, domeniul politic, familia Rotschild isi extinde puterea de influenta. Se afirma chiar, ca in urma infrangerii lui Napoleon la Waterloo, Nathan Rotschild a castigat milioane la bursa din Londra, fiind informat inaintea guvernului despre cursul evenimentelor. (Clubul Bilderberg – Stapanii lumii, Cristina Martin)

Nascut intr-o familie de evrei in Germania la 27 mai 1923, Henry Kissinger emigreaza la varsta de 15 ani in SUA. Intre anii 1969-1977 a fost considerat pionul cheie pe scena diplomatiei mondiale, fiind recompensat in 1973 cu Premiul Nobel pentru Pace, decizie controversata si astazi. Datorita implicarii sale in diverse conspiratii politice, s-a generat suspiciunea de a fi participat activ la loviturile de stat din Chile si Uruguay, a bombardamentelor secrete asupra Laosului si Cambodgiei ordonate in 1969 fara permisiunea Congresului, precum si sprijinirea regimului indonezian al generalului Suharto, fapt ce a dus la masacrarea a peste 200.000 de oameni.

Edward Herman (Universitatea din Pennsylvania) afirma : Rolul jucat de el in genocidurile din Cambodgia, Chile si Timorul Oriental face din Kissinger un criminal de razboi de prima clasa, cel putin de categoria ministrului de externe al lui Hitler, Joachim von Ribbentrop, spanzurat in 1946.( Clubul Bilderberg – Stapanii Lumii, Cristina Martin)

In prezent, Kissinger traieste in Connecticut conducand o firma de consultanta ce-i poarta numele.Omul e lup fata de om (David Hume)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top