duminică, 29 iunie 2014

Din spatele usilor inchise – Departamentul Zero

In perioada in care incepea sa se contureze tot mai clar versiuni noi ale mijloacelor de lupta si de aparare, si nu in ultimul rand de manipulare, Ceausescu dispune infiintarea in 1968 a Departamentului Zero, avand ca scop descoperirea si antrenarea subiectilor umani cu capacitati extrasenzoriale.
Noul departament viza atat dezvoltarea capacitatii de aparare a statului, cat si aplicarea procedurilor de manipulare psihica a maselor populare in vederea mentinerii puterii dictatoriale.
Departe de ochii curiosilor, intr-un centru dotat cu tehnologii ultramoderne, sunt adunati laolalta subiecti umani cu caracteristici ce par omului obisnuit, capacitati paranormale.
Primind misiuni de investigare si monitorizare a fenomenelor neobisnuite sesizate pe teritoriul tarii, Departamentul Zero avea ordine precise, inclusiv ordinul de cautare a comorilor stravechi ascunse in grotele din Carpati.
Codificate ca Evenimente K, fenomenele paranormale erau monitorizate si raportate sub Cod Zero (strict secret).
Conform unor surse, zacaminte strategice (uraniu, petrol, gaze) au fost descoperite de-a lungul timpului prin folosirea capacitatilor extrasenzoriale, toate raportate sub Cod Zero.

In 1981, Departamentul Zero este solicitat sa intervina in apropiere de Intorsura Buzaului, pentru a investiga un eveniment petrecut in zona. In incercarea de a escalada o stanca abrupta, doi alpinisti forteaza urcusul, fara sa stie ca incercarea lor va constitui una dintre cele mai sinistre provocari. Ajuns cu greutate pe platforma stancii, unul dintre ei observa sapate in piatra, semne necunoscute. Pare sa nu-si dea seama ca ceva este neobisnuit, pentru ca in clipa urmatoare, se apleaca, ridicand in maini un obiect ciudat de culoare galbena. Apoi...dispare...

Autoritatile intra in alerta maxima.

Tatal alpinistului urmeaza drumul parcurs de fiu, escaladand la randu-i stanca abrupta. In fata a peste zece martori, ridica straniul obiect, disparand instantaneu...

Cazul devine periculos, astfel ca zona este securizata, reprezentantii diferitelor agentii aplicand tacticile de dezinformare si de linistire a martorilor oculari.
Elicopetrul ce survoleaza stanca, fotografiaza obiectul, ce pare a fi o parghie ancorata in piatra, dar si scrierile necunoscute sapate in piatra. Studiate de prestigioase institutii din lume, semnele descoperite raman si astazi, un mister.

Considerata o zona cu o imensa putere energetica, Muntii Bucegi se inalta semet si enigmatic. Este locul in care trupul nu oboseste, revigorandu-se, locul in care chemati de Sfinx, dacii stiau a se face nemuritori.
Traindu-si viata in Gura de Rai, satenii locurilor povestesc intamplari stranii. Tuneluri nesfarsite strabat negura pamantului, unind pesteri, deschizand galerii, muntii cei sfinti fiind legati de centre sacre ale lumii.
 
Considerat un loc profund spiritual, deasupra caruia troneaza Zamolxe, unele teorii sustin faptul ca este locul in care lumile se intalnesc, deschizand porti pentru a afla si a cunoaste.

Negata de unii, confirmata de altii, activitatea Departamentului Zero...continua.

Recomand cartea Viitor cu cap de mort de Radu Cinamar

4 comentarii:

  1. Derutant și ... incredibil ... pare. Dar fenomene stranii există în multe locuri. Pădurea Baciu - dealul Hoia - Cluj-Napoca este un exemplu care nu e fantezie. Trăim într-o lume a necunoscutului ... Mulțumim !

    RăspundețiȘtergere
  2. ...intradevar...poate ca enigmele de astazi vor constitui realitatile de maine...bine ati venit pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere

Back to Top