duminică, 3 noiembrie 2013

Geniul lui Tesla



Nascut in 1856, in Imperiul Austro-Ungar (Croatia de astazi), Tesla devine datorita uluitoarelor sale descoperiri, unul dintre Sfintii Stiintei.

Ajuns in 1884 pe pamant american, geniul lui Tesla se dezlantuie, mintea sa prolifica lasand mostenire umanitatii realizari extraordinare.
 
Desi majoritatea patentelor lui Tesla au fost facute publice, multe din descoperirile sale sunt tinute secrete.

 In mediile stiintifice si oculte se vorbeste de existenta unor realizari extraordinare de tipul Razei mortii, masinii de calatorit in timp, discurilor zburatoare, dispozitivelor care realizeaza invizibilitatea sau teleportarea, automobilul alimentat cu energie libera, bobina Tesla, etc. (Tim R. Swartz – Jurnalele pierdute ale lui N.Tesla)

Legendarele Jurnale pierdute ale lui Tesla, raman si astazi un mister, unele surse sustinand ca documentul cel mai cautat este Agenda cifrata – fragmente din acesta aparand in diverse colturi ale lumii.

Considerat de unii extravagant, de altii, un om de stiinta nebun, Tesla sustinea existenta altor lumi, si mai mult decat atat, afirma raspicat comunicarea sa cu creaturi care numeau candva pamantul - acasa si considerau omenirea - copii lor.

Datorita problemelor financiare, Tesla a fost nevoit de-a lungul vietii sa se mute dintr-o locatie in alta, lasand in urma sa, lazi pline de documente si inscrisuri, lasate ca garantie pentru datoriile pe care le avea.

In ultimul an de viata, agentii FBI-ului trimisi de puternicul J.Edgar Hoover sa recupereze lucrari ale savantului, au fost pusi pe fuga de Tesla, speriati de cutremurul artificial creat de dispozitivul pe care acesta il inventase.


In 7 ianuarie 1943, Nikola Tesla moare, astfel ca, recuperarea documentelor sale devine o prioritate. 

Stiindu-se ca diverse guverne sunt extrem de interesate de folosirea ideilor lui Tesla in scopul fabricarii armelor si energiei fara limite, dupa moartea sa, armata militara americana confisca toate bunurile personale ale acestuia. 



Doua camioane incarcate cu hartii, mobile si obiecte fabricate au fost trimise sub sechestru la Compania de Inmagazinare si Depozitare din Manhattan, la ordinul Biroului Proprietatii Americane. (Tim R. Swartz)
Cu toate acestea, conform spuselor nepotului lui Tesla – Sava Kosanovic – numeroase insemnari personale si documente au fost sustrase de persoane necunoscute, cu cativa ani inainte de moartea inventatorului. Se crede ca aceste materiale furate ar fi contribuit la dezvoltarea farfuriei zburatoare naziste.

Un lucru este sigur : cu sase luni inainte de a intra in cel de-al Doilea Razboi Mondial, FBI-ul a arestat 33 de spioni germani, numiti Cercul de spioni Duquesne, plasati in pozitii cheie, infiltrati cu maiestrie, pentru a fi gata in orice moment sa efectueze acte de sabotaj.
Alte documente au fost vandute pentru a se acoperi datoriile uriase lasate de Tesla, fiind pierdute astfel, pentru totdeauna.

Strain intr-o lume meschina si cruda, Tesla si-a petrecut majoritatea anilor de viata in saracie si anonimat, traind dintr-un mic ajutor financiar oferit de guvernul iugoslav, geniul sau, nefiind egalat pana astazi.

Spiritul inovator, taria de caracter si individualitatea lui Tesla...raman nemuritoare.








5 comentarii:

  1. Un articol pur si simplu GENIAL!
    Felicitarile mele si la mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate stiam eu Nicola Tesla a fost de origine romana. Nicolae Draghici fiind numele lui adevarat . Parintii lui fiind teslari de aici a venit porecla Nicolae teslaru- Nicolae Tesla - Nicola Tesla

    RăspundețiȘtergere

Back to Top