miercuri, 13 februarie 2013

Papalitatea



Considerata cea mai veche organizatie din lume, papalitatea reprezinta autoritatea suprema a Bisericii Catolice.

Datorita infaibilitatii lor, papii au jucat un rol extrem de important in desfasurarea evenimentelor istorice, preotii-agenti ai serviciului de spionaj papal – Sfanta Alianta – si ai serviciului de contraspionaj – Sodalitium Pianum – facandu-si cu prisosinta datoria. Deviza lor - prin cruce si spada, si singura preocupare – interesele Bisericii.

Pentru fiecare operatiune de spionaj, exista o misiune oficiala si alta secreta, ascunsa cu mare maiestrie. Misiunea oficiala trebuie sa se puna de acord cu regulile societatii si sa le respecte. Dar ceea ce se afla ascuns, motivul real al misiunii, trebuie sa-si gaseasca maniera potrivita in care sa fie dusa la indeplinire. (John Le Carre, Spionul perfect)

Criticand centralizarea excesiva a papalitatii, istoricul Lord Acton, afirma dupa o calatorie la Roma : puterea corupe si puterea absoluta corupe la modul absolut.


De lungul istoriei Sfanta Alianta a fost condusa si folosita ca un puternic instrument in realizarea obiectivelor politicii papilor, unii dintre cei mai puternici conducatori ai spionajului pontifical, ordonand in numele credintei, operatiuni secrete, asasinate politice sau simple lichidari de personaje secundare, care nu coincideau cu politica papei.

 

In cadrul diplomatiei pontificale, au fost asasinati regi, au fost otraviti diplomati, au fost sustinute factiuni in conflict, s-au inchis ochii asupra catastrofelor si holocaustului, au fost finantate grupari teroriste si dictaturi sud-americane, au fost protejati criminali de razboi si au fost spalati bani ai mafiei, au fost manipulate piete financiare si au fost provocate falimente bancare sau au fost condamnate conflicte, in timp ce se vindeau arme beligerantilor: toate acestea in numele Domnului, al Sfintei Aliante si al Sodalitium Pianum, instrumente ale acestei diplomatii. (Eric Frattini, Sfanta Alianta)

Si cu toate acestea, cele doua servicii nu au fost recunoscute niciodata de catre Vatican.

Datorita legaturilor stranse cu Mossadul israelian, Cardinalul Luigi Poggi, supranumit si spionul papei (Ioan-Paul II), a reusit modernizarea in intregime a Sfintei Aliante dar si orientarea fondurilor Vaticanului spre finantarea sindicatului Solidaritatea, organizatie condusa de Lech Walessa.

Pe la mijlocul sec.XVII-lea puternicul Cardinal Paluzzo Paluzzi, capul Sfintei Aliante afirma : daca un papa ordona ca cineva sa fie lichidat in numele credintei, acest lucru se va face fara discutie. Este vrerea lui Dumnezeu, iar noi (Sfanta Alianta), bratul sau executiv.

De-a lungul celor cinci secole de existenta, Sfanta Alianta a vegheat destoinic asupra oamenilor si evenimentelor istorice, reusind realizarea uneia dintre cele mai vaste si mai eficace servicii de spionaj.

Astazi, papalitatea se clatina…anuntul prin care Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat demisia in 28 februarie, a bulversat intreaga crestinatate, si daca ar fi sa ne intoarcem in trecut…am lua poate in considerare profetiile de la Fatima, nedezvaluite in totalitate, intrucat Biserica se teme de profetirea Zilelor de Apoi, la o data atat de concreta…(Oreste Teodorescu, La sfarsit va fi Inceputul).






In ziua aceea…voi scoate din mijlocul tau pe cei trufasi si nu te vei mai ingamfa pe muntele Meu cel Sfant. (Sofonie, 3,11)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top