duminică, 9 septembrie 2012

Asasinat sau moarte prematura?Misterul asupra mortii Papei Ioan Paul I, dupa doar 33 de zile de pontificat, ridica si astazi numeroase semne de intrebare.

Pentru a deslusi mai bine evenimentele ce aveau sa consterneze o lume intreaga, trebuie sa cunoastem conflictele religioase care au avut loc in sanul Bisericii Catolice, in sec.al XIX-lea.

In urma promulgarii Doctrinei infaibilitatii papale, Papa Pius al IX-lea, a reusit sa obtina controlul asupra finantelor Bisericii Catolice si implicit asupra Vaticanului, acest decret conferindu-i posibilitatea de a folosi intreaga masa monetara in beneficiul propriu, fara a fi supusa taxelor, permitand astfel, investirea banilor in scheme mai mult decat obscure, din intreaga lume.

Ales Papa in august 1978, Alberto Luciani, pune pe lista sa de prioritati, masuri ce intra in contradictie totala, cu sistemul creat pana in acel moment: noul Papa, doreste nici mai mult nici mai putin, decat sa reformeze Banca Vaticanului si institutiile financiare bisericesti adiacente.

Sa nu uitam, ca in acel moment, intreaga avere a Vaticanului (cuprinzand proprietati imobiliare si institutii bancare) se ridica la peste 3 miliarde de dolari.

Jurnalistul britanic de investigatii - David Yallop - publica in anul 1984, cartea “In God's Name” (In numele Domnului), in care sustine ca asasinarea Papei Ioan Paul I s-a desfasurat in urma unui complot bine orchestrat, afirmand ca detine dovezi tangibile in acest sens.

Un lucru este sigur : Papa descopera o intreaga retea de coruptie, cazuri de mita si extorcare de bani, precum si implicarea Mafiei.

Seful Bancii Vaticanului, in acea perioada, este episcopul american Paul Marcinkus, cel care deruleaza afaceri cu doi membrii ai P2 (loja masonica):Sindona (aflat acum in inchisoare) si Roberto Calvi (un individ dubios, amendat in acea perioada cu 13,7 milioane de dolari si condamnat la 4 ani de detentie).

Sa nu uitam, ca fondatorul P2, este Licio Gelli – fost locotenent SS in divizia Herman Göring, participant activ in organizarea fugii fostilor criminali de razboi nazisti in America de Sud, voluntar al camasilor negre mussoliniene, partener de afaceri a lui Klaus Barbie - este desemnat in acea perioada, oaspete de onoare la investirea in functie a lui Roland Regan,in 1980, fiind totodata un puternic sustinator financiar a lui Juan Peron, si nu in ultimul rand colaborator platit al CIA.

Desi ni se par imposibile, unele carari sunt mai mult decat batatorite.

Roberto Calvi, isi va da ultima suflare, atarnand de capatul unui streang, pe un pod din Londra. Aceasta moarte va fi considerata, cum altfel, decat sinucidere (numai ca streangul atarna pe partea inferioara a podului, latul fiind de asemenea, dedesubt). Sa fi avut Calvi, indemanare de acrobat?

Sa revenim : Banca Vaticanului deruleaza afaceri mai mult decat dubioase, cu companii controlate de Calvi, care la randul lui, raspunde in fata lui Licio Gelli, fondatorul P2. Un Papa care sa investigheze aceasta retea, devine mai mult decat periculos.

Astfel ca, Papa Ioan Paul I, il cheama in biroul sau pe cardinalul Villot, liderul Curiei, pentru a-l informa asupra schimbarilor pe care intentioneaza sa le faca. Dorea, ca prin aceste schimbari, guvernatorul Bancii Vaticanului, alti membrii ai Curiei, si insusi Villot, sa demisioneze. Mai mult decat atat, Papa dorea sa convoace o intalnire cu delegatia americana, pentru a prezenta noua pozitie a Vaticanului.

Banuiesc, ca acest lucru, era deja, prea mult.

In seara zilei de 28 septembrie 1978, Papa Ioan Paul I, se retrage in camera sa, luand cu el toate documentele, ce aveau sa dezvaluie legaturile Vaticanului cu Mafia, precum si alte operatii financiare dubioase.
A doua zi dimineata, menajera, il gaseste pe Papa fara suflare, strangand in maini, documentele incriminatoare. Langa el, se afla o sticluta cu medicamente pentru hipertensiune arteriala.

Cine credeti ca este chemat primul la fata locului?

Villot, liderul puternicei Curii…care instiinteaza imediat medicul.

Dar…Villot nu uita sa se intoarca in camera Papei, de unde va lua sticluta cu medicamente si pretioasele acte, care de atunci, nu vor mai fi gasite niciodata.

Au ramas fara raspuns mai multe intrebari: de ce in apartamentul papal, lumina a fost vizibila intreaga nopate, stiindu-se ca Papa respecta cu strictete programul de somn, care incepea la ora 21.30, de ce nu s-a efectuat nici o autopsie, sau de ce nu exista nici in prezent, un certificat public de deces al Papei?

Legea italiana stipuleaza ca un cadavru sa se imbalsameze la cel putin 24 de ore de la deces, in timp ce Villot s-a asigurat ca Papa sa fie imbalsamat in 12 ore.

Comunicatul oficial al Vaticanului a fost : Papa a murit in urma unui infarct miocardic.

A fost Papa otravit?...avand in vedere ca au existat numeroase speculatii in ceea ce priveste ingurgitarea digitalinei, o substanta, pe care membrii P2 erau instruiti sa o foloseasca in situatii extreme.

Maica Lucia ( cea caruia I se infatisase Fecioara Maria, la Fatima), ii va prezice Cardinalului Alberto Luciani, ca va deveni Papa, dar si ca pontificatul sau va fi “scurt si dureros”. In urma aceste intalniri, si conform marturiilor secretarului sau, acesta iesise de acolo “alb ca varul”.

"Destinul nu depinde de intamplare , ci de alegere." (William Jennings Bryan)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top