duminică, 16 septembrie 2012

Experimentul PhiladelphiaExperimentul Philadelphia este considerat ca fiind unul dintre cele mai celebre experimente, reunind cei mai prestigiosi oameni de stiinta ai vremii.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, marina americana a reusit in octombrie 1943, sa puna in aplicare un vast experiment, constand in teleportatea vasului de razboi USS Eldridge, avand la bord intregul echipaj.
Acest experiment, efectuat in scopul obtinerii invizibilitatii vaselor militare in fata radarelor, a pornit de la Teoria Unificata a Campurilor, lucrare sustinuta de binecunoscutul om de stiinta Albert Einstein.

Proiectul a demarat in 1931, sub conducerea lui John Hutchinson, decan al Universitatii din Chicago. In 1932, Einstein a demisionat din acest proiect din motive personale si neelucidate. Intre anii 1934-1936, Nikola Tesla a preluat conducerea, iar in 1939, a fost angajat Al Bielek, un om recunoscut pentru capacitatile psihice si aptitudinile metafizice deosebite.

In timpul experimentului, vasul USS Eldridge a reusit tranzitarea spatiului in patru dimensiuni, intrand timp de patru ore in hiperspatiu. Vasul a traversat o distanta de 640 de km in doar cateva minute, aparand la baza Marinei din Norfolk (Virginia) si revenind in Philadelphia, locul unde era ancorat.


In timpul experimentului, nava a fost invaluita intr-un nor cenusiu, puternic incarcat electrostatic. O experienta ce s-a dovedit dezastruoasa pentru echipaj, declansand drame teribile. Cea mai mare parte a personalului -  devenit invizibil - a murit instantaneu, unii pareau ca niste fantome, disparand si revenind la realitate, altii s-au pierdut definitiv in spatiul cu patru dimensiuni. Cativa marinari au fuzionat, partial cu otelul vasului (in pereti, podea, etc), altii si-au pierdut mintile. Cei care au reusit sa supravietuiasca, s-au confruntat cu efecte secundare devastatoare, devenind adesea invizibili, inghetand sau suferind de cunoscutul fenomen de autocombustie, fiind condamnati astfel, la o moarte cumplita. Unii dintre marinari au sfarsit in ospicii, iar altii, au disparut pur si simplu.

Un lucru este sigur : martorii si cei care au supravietuit, au descris in urma acestui experiment, scene de cosmar.

Dupa razboi, vasul USS Eldridge a fost vandut flotei militare a Greciei, si chiar daca, initial acest experiment a fost negat vehement de catre autoritati, marina americana a admis in cele din urma, ca au existat cercetari in acea perioada legate de aplicarea fortei electomagnetice.

Astazi, ne aflam in zorii unei noi paradigme, in care fizica cuantica nu numai ca demonstreaza, dar pare ca se contopeste cu vechile scripuri hinduse (si nu numai) in care personajul principal Narad Muni, apare si dispare instant dintr-un loc in altul, comunicand telepatic.
Conform studiului particulelor cuantice, un obiect cuantic, poate sa apara simultan in mai multe locuri, poate disparea si poate influenta alte obiecte cuantice, indiferent de distanta dintre ele.
Sa nu uitam : E=mc², ceea ce inseamna ca masa, nu este altceva decat energie aflata in repaus. Putem deci considera particula, o entitate dinamica, si nu un obiect static.
Beversluis considera ca : punctul central este noua paradigma a universului, care nu mai este perceput ca fiind format din corpuri solide care se misca in timp si spatiu, ci mai degraba, conform cu teoria cuantica, ca un camp de energie patruns de constiinta.

Unul dintre primii oameni de stiinta care si-a indreptat atentia asupra constiintei in cunoasterea stiintifica este David Bohm. El a demonstrat existenta unor dimensiuni multiple, considerand ca planul fizic este cel mai grosier, pe cand planul mintii este mult mai subtil.


 


Cand ratiunea moare...se naste intelepciunea 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top