vineri, 7 septembrie 2012

OPUS DEI – “Sfanta Mafie”


Opus Dei (“Opera a lui Dumnezeu” – in limba latina), s-a infiintat in urma unei revelatii avuta de tanarul preot Josemaría Escrivá de Balaguer, in anul 1928, in Spania.

Acest ordin, modest la inceput, se adresa in special laicilor, ce aveau ca aspiratii sfintirea prin rugaciune, dedicandu-si viata apostolatului catolic si nu numai.

Datorita interesului aratat de Vatican acestui ordin, in anul 1947, Escrivá ( un mare sustinator al dictatorului Franco, care a contribuit la succesul Opus Dei) este chemat la Roma, unde i se acorda titlul de “prelat al Sfintiei Sale”. Escrivá de Balaguer, va ramane la Roma, in preajma Sfantului Scaun, pana la moartea sa, in 1975.

Conditiile de recrutare in acest ordin, sunt deosebit de riguroase, cei acceptati avand obligatia de a dona sume substantiale organizatiei, sau chiar toate veniturile, in cazul celor care locuiesc in vestitele “numerarii”. Constitutia ordinului religios Opus Dei, ii sfatuieste pe membrii sai sa pastreze “o tacere prudenta in ceea ce priveste numele celorlalti membri; nu trebuie sa dezvaluie nimanui apartenenta lor la Opus Dei”.

Exercitiile de penitenta, cuprind ritualuri bizare, cum ar fi crucificarea sau autoflagelarea, unii dintre adepti folosind biciul pentru a se mortifica, desi ordinul neaga vehement aceste acuzatii, considerandu-le simple zvonuri.

Cu timpul, organizatia castiga noi adepti, dar si influenta si bogatie, ceea ce ii confera puterea necesara de a-si impune pozitia, dobandind calitatea de “preotie particulara”, adica o “Biserica in interiorul Bisericii”.

In anul 1979, Monseniorul del Portillo, dezvaluie: “membrii Opus Dei lucreaza in 475 de universitati si scoli superioare de pe cinci continente, la 604 ziare, reviste si publicatii stiintifice si la 52 de canale de radio si televiziune”.

In prezent, Opus Dei numara peste 85.000 de membri, avand filiale in 61 de tari din intreaga lume.

In anul 1969, izbucneste un imens scandal financiar, “Afacerea Matesa”, iar presa face dezvaluiri senzationale, aratand ca din totalul de 19 ministrii ai guvernului, 7 sunt membrii de marca ai Opus Dei, iar alti 10 sunt simpatizanti.

Un lucru este sigur: acest ordin, vehiculeaza mari sume de bani.

"Opus Dei reprezinta o adevarata armata crestina, care nu poarta uniforma, ci costum si cravata. Soldatii sunt ministrii, bancheri, profesori universitari, jurnalisti sau avocati. Iar toti lucreaza pentru implinirea Operei lui Dumnezeu".

In anul 1975, Josemaría Escrivá de Balaguer moare, fiind declarat in anul 1990 “venerabil”, pentru ca in anul 1992, sa fie beatificat.
In anul 2002, fondatorul Opus Dei este canonizat, declarat sfant de catre Papa Ioan Paul al II-lea, aceasta canonizare fiind considerata sanctificarea cea mai rapida din istoria Vaticanului.

Potrivit unuia dintre zvonurile care circula despre Opus Dei, trecerea pe care organizatia o avea la Papa Ioan Paul al II-lea s-ar fi datorat faptului ca Opus Dei ar fi finantat “Solidaritatea”, dar si ca ar fi ajutat banca Vaticanului sa scape basma curata dupa scandalul din 1982.

In Peru, Juan Luis Cardinal Cipriani, primul cardinal Opus Dei, a spus: “Cele mai multe grupuri care lupta pentru drepturile omului sunt de fapt fronturi pentru miscari politice marxiste si maoiste”.

Datorita influentei incontestabile, Opus Dei a avut un rol decisiv in alegerea Papei Benedict al XVI-lea in aprilie 2005, acesta fiind considerat primul papa al faimoasei organizatii.

"Încrede-te în Dumnezeu si tine-ti praful de pusca la adapost de umezeala" (Oliver Cromwell)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top