joi, 2 august 2018

Pe urmele profesorului Ludvig


La 1 octombrie 2011, cunoscutul editorial rus Sovershenno Sekretno publica articolul Lumea profesorului Ludvig, purtand semnatura jurnalistului si scriitorului Vladimir Kucharyants.


Fost student in anii ‘60 a reputatului profesor, Vladimir Kucharyants aduce in prim plan, ideologia acelor ani, eruditia si cautarile indraznete a profesorului Ludvig.

Considerat om de stiinta, filozof, mistic, cu vaste cunostiinte enciclopedice si lingvistice, vorbind fluent 20 de limbi, profesorul Genrikh Mavrikiyevich Ludvig depaseste barierele unui sistem impus, promovand idei si ipoteze uimitoare pentru acele vremuri.



In 1920 profesorul Ludvig se afla in biblioteca Vaticanului, examinand cu febrilitate manuscrise vechi, antice, inscrieri ce ii vor intari credinta ca lumi ascunse au vizitat pamantul inca din antichitate. 




Simbolurile mayase studiate par sa dezvaluie aceiasi ipoteza, cercetarile conducandu-l spre alchimie si coduri stravechi.

Acuzat ca fiind spion al Vaticanului ( dar si al Poloniei, Turciei, Germaniei si S.U.A) profesorul Ludvig este arestat in 1938 de NKVD (KGB). 

In timpul prizonieratului din gulag, in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, profesorul Ludvig trudeste. Nu mai putin de 17 inventii sunt atribuite numelui sau, vizata fiind tehnologia militara. Ca recompensa, in 1942 pedeapsa in inchisoare i se prelungeste cu inca 10 ani, datorita acuzatiilor aduse in lagar asupra sistemului stalinist.




Cu toate acestea, supravietuieste. Mai mult decat atat, cunoscator al plantelor medicinale incerca sa-si ajute camarazii rapusi de boala.







Vladimir Kucharyants mentioneaza faptul ca profesorul Ludvig a dezvaluit studentilor fotografii ale manuscriselor antice din biblioteca Vaticanului, poze ce dezvaluie zidurile Babilonului, ars de temperaturi extreme, ca dupa o explozie nucleara.

Cautarile profesorului Ludvig se vor indrepta spre civilizatia sumeriana, etrusca, cea egipteana (considera piramidele masini de energie) si tainele kabalei.

Viziunea sa asupra scrierilor stravechi, desene si simboluri, interpretate ca fiind nave sau costume spatiale, mituri antice a caror esenta par a se devoalà in ochii celor care cauta.

Lasand la o parte credintele, povestea profesorului Ludvig mi se pare fascinanta, plamadita spre cunoastere, viziune si libertate, cu alte cuvinte, incercarea de a stii, de a percepe, de a interpreta.

Profesorul Genrikh Ludvig Mavrikiyevich se stinge in 1973, un om incredibil, intr-o epoca incredibila.

Vedeti? Incredibil, poate fi interpretat in mai multe moduri. Aici, doar de doua ori.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top