miercuri, 9 decembrie 2015

Monstrii spatiali – gaurile negre

Ce se intampla in interiorul invizibil al unei gauri negre al carui camp gravitational este extrem de puternic, incat nici o raza de lumina nu poate scapa?Unii cred ca este un infern, unde materia este comprimata si zdrobita, altii numesc centrul ei drept singularitate. Desi pare un punct in spatiu al carui volum tinde spre zero, masa singularitatii tinde spre infinit avand o forta gravitationala colosala.  
Einsten considera ca langa o gaura neagra, timpul se prelungeste, insa astronautii unei nave nu ar sesiza acest lucru, timpul scurgandu-se pentru ei obisnuit.

 

Avand in vedere faptul ca masa distorsioneaza spatiul, putem spune ca locul unde se afla pamantul este un plan curbat, produs de adancitura cauzata de masa pamantului. Astfel, adancitura produsa de o gaura neagra este extrem de mare.
La marginea unei gauri negre exista o granita. Odata depasita aceasta granita, nimic nu mai poate scapa. Mai mult decat atat, totul este invizibil.

O gaura neagra obisnuita poate comprima extrem de multa materie, dar nimic nu se compara cu monstrii spatiali gaurile negre super-masive – care pot absorbi galaxii intregi.

Este capabila o gaura neagra sa produca un univers nou?

Se afla universul nostru intr-o gaura neagra care se afla in alt univers?

Unde se situeaza gaurile negre inversate sau gaurile albe in acest context?

Sunt cele ce deschid un nou capitol in intelegerea universului.

 

Descrise pentru prima data de Albert Einstein in 1935, gaurile de vierme sunt solutiile teoretice ale teoriei relativitatii. Ele exista si pot revolutiona stiinta. Printr-o simpla curbura, zone indepartate ale universului pot fi legate. Calatorii nemaipomenite de mii de ani se pot transforma in cateva ore si poate chiar in vremuri trecute.

Cum poate fi insa stabilizata o gaura de vierme, avand in vedere ca odata intrata in ea, aceasta dispare?

Tehnologiile prezente iau in calcul ajutorul particulelor virtuale, pentru a deschide gaurile de vierme, revolutionand astfel, explorarea spatiului.

Gaurile negre sunt cele ce creeaza, controleaza si devoreaza galaxii, insa intr-o zi...ne-ar putea conduce la capatul universului.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top