luni, 21 aprilie 2014

Tenebrele intunericului




Descendenta a Dinastiei Tudorilor, Regina Maria I a Angliei si Irlandei, ramane in istorie una dintre figurile cele mai sangeroase ale acelei epoci. In incercarea de a reinstaura catolicismul, sub domnia sa, sute de protestanti sunt arsi pe rug, barbati, femei si copii, fapt considerat reprobabil de capetele incoronate ale acelor vremuri.

Nemultumiti de mariajul sau cu Filip al II-lea al Spaniei, dar si de faptul ca duce o politica religioasa, Regina Maria este numita de supusii sai, Bloody Mary, porecla ce va umbri pentru totdeauna locul sau in istorie.



In valtoarea fumului ce se ridica deasupra rugurilor si ca urmare a intrigilor pentru putere, in 1587 Regina primeste sentinta : moartea prin decapitare.

Prin multimea curiosilor stransi in jurul esafodului, Regina Maria paseste cu demnitate. Buzele sala murmura rugaciuni, dar nu uita, printr-un gest sfidator ca inainte de a-si aseza capul pe butuc, sa-si aranjeze parul. Lama calaului cade cu precizie, punand capat unei domnii sangeroase.





Legenda Bloody Mary, continua insa.

Cunoscut ca un joc, de unii, sau un ritual, de altii, nu putini sunt cei care incerca sa patrunda in tenebrele intunericului. Asezati in fata oglinzii, intr-o camera luminata doar de lumina lumanarilor, spiritul lui Bloody Mary este chemat : Bloody Mary, I killed your son. Se spune ca aceasta chemare este una dintre cele mai periculoase, pe suprafata oglinzii, aparand un spirit infricosator, ce poate ataca si provoca rani pe fata.

Considerat un test de curaj, dar si un joc periculos, nu putini sunt cei care cred, ca prin chemarea acestui spirit, apelantul va avea parte de o moarte violenta, isi va pierde mintile sau va fi absorbit de cealalta parte a oglinzii.

Decisa sa puna capat acestor speculatii, o celibatara din America se hotaraste in anii ’90, sa initieze acest ritual, convinsa ca totul este un joc. In camera sa de baie, in fata oglinzii si invaluita in intuneric, femeia rosteste chemarea. Urmarea nu o cunoaste nimeni, dar, a doua zi, corpul sau este gasit prabusit in usa baii, cu un cutit adanc infipt in spate.

 
In incercarea de a se proteja intr-un fel, cei care se incumeta sa invoce spiritul din oglinda, evita sa priveasca in ochi ceea ce pare ca prinde viata, dincolo de timp.

Chiar daca unii istorici considera ca spiritul ce apare, poate apartine unor entitati diferite, a caror moarte a fost extrem de violenta, Bloody Mary ramane legenda asociata Reginei Maria, cunoscuta si ca Mary cea sangeroasa, prima Regina a Angliei.







Moartea isi creeaza din viata o…oglinda, pentru a se putea admira. (Titu Maiorescu)






 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top