duminică, 2 martie 2014

Operatiunea Gladio



Cu sprijinul a numeroase agentii de spionaj din Europa de Vest, dupa cel de-al doilea razboi mondial, CIA si NATO pun bazele unor structuri paramilitare, avand drept scop contracararea viitoarelor influente sau invazii comuniste. 

 
Cea mai renumita celula a acestor structuri, s-a dovedit a fi Operatiunea Gladio, care a functionat in Italia, avand in randurile sale, fosti membri ai politiei secrete a lui Mussolini, luptatori de guerila si spioni. 


Cu timpul insa, operatiunile desfasurate sub acoperire – Steag fals – dezvolta strategii de tensiune – concept de control si manipulare a opiniei publice, prin actiuni de terorism, propaganda si inducerea fricii. 




Extinzandu-se cu repeziciune, Operatiunea Gladio devine astfel, un instrument de represiune politica si manipulare, vizand tari care nu reactioneaza cu eficacitate suficienta.

In cartea  Armatele secrete ale NATO: Operatiunea Gladio si a terorismului in Europa de Vest, Daniele Ganser sustine implicarea Gladio in numeroase state democratice, prin instigari la lovituri de stat, terorism, asasinate si subversiuni electorale.
Alte surse sustin faptul ca mai multi membri ai Operatiunii Gladio au facut parte din vechea loja P2, aceasta avand la randul ei legaturi cu Vaticanul si mafia.
Arta de a provoca, una dintre specialitatile P2, constituie astfel, punctul de plecare pentru viitoarele strategii de tensiune

 
Raportul elaborat de guvernul italian in anul 2000, concludea : aceste masacre, aceste explozii, aceste actiuni militare au fost promovate, organizate sau sustinute de persoane din interiorul institutiilor de stat italiene precum si de persoane in legatura cu serviciile secrete americane.

Conform unui articol din Veterans Today, o organizatie paramilitara a jucat un rol-cheie in evenimentele din Ucraina, folosind lunetisti pentru anihilarea demonstrantilor. Potrivit aceleiasi surse, aceasta organizatie militara de extrema dreapta, s-ar afla in spatele revoltelor impotriva influentei rusesti.

Ramane intrebarea : este Gladio (gladius=sabie) o operatiune activa?


Sa auzi tunetul nu inseamna ca ai auzul fin. (Sun Tzu în Arta războiului)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top