duminică, 2 februarie 2014

Operatiunea Paperclip



Anii 1953-1961 a reprezentat perioada de aur a operatiunilor secrete desfasurate pe teritoriul SUA de catre CIA sub conducerea lui Allen Welsh Dulles.
Angajata in numeroase actiuni menite sa combata regimurile neprietenoase fata de SUA, precum si influenta nefasta a comunismului, CIA a alocat in acea perioada mai mult de 54% din bugetul sau, pentru sustinerea acestor operatiuni.

Una dintre cele mai importante actiuni a fost Operatiunea Paperclip (agrafa de birou), autorizata in septembrie 1946 de presedintele Harry Truman. In cadrul acestui program, sute de oameni de stiinta nazisti au fost scosi de sub nasul Aliatilor, si dusi pe pamant american. In randul acestor specialisti, se detasa figura proeminenta a binecunoscutului Wernher Von Braun, membru marcant al mai multor organizatii naziste. (vezi http://religionact.blogspot.be/2014/01/klaus-barbie-macelarul-din-lyon.html - articol pe acest blog). Desi majoritatea erau sustinatori fideli ai regimului nazist, Ofiteri SS, membri ai Gestapo-ului, criminali de razboi sau chiar lideri ai celui de-al Treilea Reich, serviciile secrete au curatat biografiile si CV-urile tuturor, angajandu-i in diverse institutii de cercetare si oferindu-le ulterior, cetatenia americana, incalcand astfel, instructiunile primite din partea presedintelui Truman, de a folosi drept colaboratori persoane fidele idiologiei naziste.

Considerat o prioritate absoluta, spionajul tehnologic a luat amploare, serviciile secrete americane fiind interesate atat de rapoartele tehnice si stiintifice germane, cat si de ramasitele avioanelor prabusite, cu scopul de a extrage cat mai multe informatii.

Intuind iminenta capitularii, directorul fabricii de rachete din Peenemunde - Wernher Von Braun – a sustinut ideea in cadul unei intalniri secrete cu apropiatii sai, ca datorita superioritatii tehnologice de care dispun, vor beneficia de tratament privilegiat din partea aliatilor. Mai mult decat atat, pentru a ocroti documentatia existenta in cazul unui atac asupra fabricii din Peenemunde, 14 tone de rapoarte tehnice si stiintifice au fost ascunse in minele din munti. Intreaga documentatie, va fi predata mai tarziu, serviciilor secrete americane.

Avand in vedere ca in opinia multora, comunismul reprezenta o amenintare mult mai periculoasa decat nazismul, seful CIA - Allen Welsh Dulles, a dat ordinul ferm ca dosarele oamenilor de stiinta germani sa fie rescrise, eliminandu-se astfel, orice element incriminator.

 
Considerata o opratiune strict secreta, Operatiunea Paperclip a constituit preambulul unor proiecte de genul MK-ULTRA sau Midnight Climax, prin care se foloseau in tehnicile de interogare, manipularea mentala.

Desi a fost considerat o amenintare la adresa securitatii nationale, informatie considerata neincriminatoare, Wernher Von Braun, ofiter SS si tatal rachetei V-2, a devenit parintele programului spatial american, ocupand functia de director al centrului spatial NASA (vezi http://religionact.blogspot.be/2014/01/geniul-ocult.html - articol pe acest bolg).




Printre cei selectati de Oparatiunea Paperclip, se numara medici ce au efectuat experimente criminale pe prizonierii din lagar, experti virusologi sau din alte domenii, toti fiind integrati in diverse proiecte de cercetare si productie.

Operatiunea Paperclip, a fost declarata inchisa in 1957, data la care Germania a reclamat faptul ca SUA a secatuit-o de resurse umane stiintifice.

Scopul final al lagarelor de concentrare naziste era acela de a fi adevarate laboratoare imense destinate experimentelor pe oameni. (Wolfgang Eckhart, profesor de Istorie a Medicinei la Universitatea din Heidelberg)



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top