vineri, 31 ianuarie 2014

Geniul ocult



Autoproclamandu-se Antihristul, John Whiteside Parsons s-a născut în 1914, intr-o familie bogata din Pasadena. Copil fiind, Parsons era atras de mitologie si povestirile lui Jules Verne, ajungand mai tarziu un initiat al scolii misterelor.

Atras de ocultism, Parsons va efectua diverse ritualuri pentru a-l invoca pe diavol, experiente ce vor fi abandonate ani in sir, datorita unei spiereturi zdravene incercate in urma unui astfel de ritual.
Considerat unul dintre fondatorii Jet Propulsion Laboratory (JPL) si Aerojet Engineering Corporation – NASA de mai tarziu – Parsons s-a dovedit a fi chimistul genial care a inregistrat progrese majore in compozitia chimica a combustibililor de racheta cu lichid.

Unele surse indica faptul ca amestecurile de combustibil Parsons, au ajutat programul Apollo sa aselenizeze pe luna, chiar daca numeroase teorii ale conspiratiei reclama falsificarea misiunilor de aselenizare, afirmand raspicat ca… cosmonautii programului Apollo nu au ajuns niciodata pe luna.

Descoperirile sale raman remarcabile, insusi Wernher von Braun – conducatorul programului german de proiectare a rachetelor, cel care va deveni cetatean american datorita Operatiunii Paperclip, parintele rachetei V-2, cea care a ucis 7000 de oameni in Marea Britanie intre anii 1944-1945, sef al proiectului rachetei Saturn V – considera ca adevaratul parinte al programului spatial american, este Parsons.

In 1941, Parsons se alatura organizatiei Ordo Templi Orientis (OTO) si implicit cunoscutului mistic britanic Aleister Crowley, cunoscut ca omul cel mai rau care a trait vreodata – tatal satanismului modern.


In 1950 FBI-ul il va investiga pe Parsons in cazul unui furt de documente, in urma caruia va fi demis, asupra sa planand si suspiciunea de spion israelian.

Prins intre ritualuri de initiere, orgii, entitati supranaturale si portaluri mistice, Parsons va demisiona din organizatia Ordo Templi Orientis, considerand ca OTO nu constituie un mediu adevarat și adecvat pentru exprimarea si realizarea riturilor thelemice ale omenirii




In 1952, o puternica expozie distruge cladirea in care Parsons avea laboratoriul propriu, acesta lucrand la un nou proiect. Cu rani fatale – antebratul drept amputat, bratul stang si ambele picioare rupte, cu fata desfigurata – Parsons este gasit de vecini constient si gemand de durere. Este declarat mort 37 de minute mai tarziu.
Cu toate ca politia a inchis cazul, unele teorii sugereaza faptul ca moartea lui Parsons s-a datorat unui complot sinistru, alte teorii sustin ideea unui ritual, combinatia nefasta a unor substante chimice sau chiar sinuciderea, sustinuta de apropiati datorita depresiei.

Considerat de FBI ca un potential bisexual, Parsons credea in libertatea indiviului si a atitudinilor sale, ramanand cunoscut mai mult in comunitatea ezoterica decat in cea stiintifica.

Nebunia este, deseori, logica unei minţi pline de bun simţ, oprimate.(Oliver Wendell Holmes)



Un comentariu:

  1. Stiinta si ocultism - nimic nou sub soare.Sau nu se poate stiinta fara un dram de nebunie. Interesant articol.
    Despre oameni si locuri din Romania inceputului de secol XX:
    http://deieri-deazi.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Back to Top