duminică, 10 noiembrie 2013

Legiunea StrainaIn anul 1831, regele francez Louis – Philippe, infiinta entitatea militara Legiunea Straina Franceza, creata pentru protejarea coloniilor franceze si inabusirea revoltelor bastinasilor, precum si protectia transportului materiilor prime extrase de Franta din colonii.

Sloganul Esprit de Corps, este cel care uneste si anima aceasta armata.

Cei care adera la acest corp militar, sunt barbati ce provin din toate colturile lumii, cu statut social si religii diferite, si cu un trecut nu tocmai curat.
Rasismul, egoismul, infatuarea, superficialitatea si zgarcenia sunt defecte umane ce vor fi sterse din conduita noilor recruti.De-a lungul istoriei, mii de oameni au luptat sub simbolul Legiunii Straine.

Noii recruiti, se vor integra noii familii, care nu ii va trada sau abandona, niciodata.
Codul de ONOARE, pe care fiecare legionar este dator sa il cunoasca, cuprinde :
Legionar, esti un voluntar care serveste Franta cu onoare si fidelitate.
Fiecare legionar este fratele tau de arme, nu conteaza nationalitatea, rasa sau religia sa. Tu ii vei fi solidar uniti intr-o singura familie.
Respecta traditiile, fi atasat de sefii tai, disciplina si camaraderia sunt virtutile tale.
Mandru de statutul tau de legionar, arati asta prin tinuta ta in permanenta eleganta, comportamentul tau este demn si modest.
Soldat de elita, te antrenezi cu seriozitate, iti intretii armele ca fiind ce ai mai de pret. Esti in permanenta interesat de forma ta fizica.
Misiunea este sacra, o executi pana la capat cu orice pret.
In misiuni , deciziile tale sunt lipsite de pasiune sau ura, iti respecti inamicii invinsi, nu-ti vei abandona niciodata mortii, nici ranitii si nici armele. (Legiunea Straina).

Odata intrat in Legiune, lucrurile personale, hainele, actele si identitatea, ti se schimba, devenind din acel moment o alta persoana, fara trecut. Urmeaza testele psihologice, disciplina severa si antrenamentele dure.
Ordinele primite trebuie indeplinite fara urma de indoiala, fiind supus in primele zile la presiuni extreme din punct de vedere mental.


Odata acceptat, de la Aubagne noii recruti sunt trimisi la  Castelnaudary unde se afla centrul de antrenament al Legiunii. Instructia de baza dureaza 4 luni, dupa care proaspatul legionar este trimis la regimentul de lupta. Din acel moment, incepe o noua viata.

Pentru cel pregatit de lupta, batalia e pe jumatate caştigata. (Cervantes)
Back to Top