joi, 19 septembrie 2013

Misterul sferelor de piatra



La inceputul sec.XX, arheologii descopera in Delta Diquis din Costa Rica, numeroase pietre sferice, perfect rotunde, misterul confectionarii lor, precum si al amplasamentului, nefiind elucidat nici astazi.

Cunoscute pe plan local ca Las Bolas sau sferele Diquís, dimensiunile lor variaza de la cativa centimetri la peste 2 metri diametru, fiind confectionate dintr-o roca vulcanica dura – granodiorit.

Estimandu-se ca cea mai mare sfera are o greutate de 15 tone, roca folosita fiind extrasa din muntii Talamanca, specialistii nu au descoperit nici pana astazi, cine, cum si mai ales in ce scop au fost proiectate, ipotezele specialistilor nefiind sustinute de dovezi concrete.



 
Ipoteza cea mai vehiculata ia in calcul ca la originea acestor stranii sfere, se afla descendentii civilizatiei atlante sau a extraterestrilor, datorita faptului ca dispunerea sferelor de piatra semnifica un aliniament astronomic, si mai mult decat atat, ar fi fost utilizate pentru receptia energiei cosmice, roca vibrand ca un releu pe frecventa radio dorita.


Analiza cercetatorilor a scos la iveala faptul ca sferele de piatra au fost supuse unei incalziri si raciri repetate, tocmai pentru a putea fi prelucrate mai usor, o perfectiune greu de atins in zilele noastre, pana la aparitia razei laser. 


Si cu toate acestea, sferele de piatra au o eroare de numai 2 milimetri fata de perfectiunea sferica absoluta, fiind taiate si slefuite cu maxima precizie.

Misterul si legendele ce inconjoara aceste sfere pare ca se adanceste, avand in vedere ca numeroase pietre de dimensiuni asemanatoare au fost descoperite si in alte colturi ale lumii, precum Bosnia si Hertegovina, Noua Zeelanda, stepa Volgograd, insula Champa aflata la 900 km de Polul Nord, America si Asia.

 
In urma analizelor efectuate, s-a constatat ca varsta sferelor de piatra depaseste 12 mii de ani, astfel ca, atunci cand vom intelege misterul piramidelor, al vechilor monoliti, al constructiilor megalitice, vom putea descifra sensul lumii noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top