duminică, 6 octombrie 2013

Torta luciferica




Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. (Johann Wolfgang von Goethe)

Statuia Libertatii a fost donata Americii in 1865 de catre francmasonii illuministi, cu ocazia sarbatoririi a 100 de ani de la Declaratia de Independenta, reprezentand la acea data cea mai inalta constructie din New York.

 


Putini stiu insa, ca statuia o infatiseaza pe regina Semiramis, sotia regelui Nimrod al Babilonului, iar torta aprinsa tinuta in aer este un simbol asociat luminii luciferice.






 
Frederic Bartholdi - arhitectul impunatoarei constructii si membru al lojei masonice Alsace-Lorraine din Paris – aparea mereu in fotografiile vremii ca Napoleon, cu mana ascunsa, cea care modeleaza istoria.


La o privire atenta, regasim simboluri masonice in intreaga constructie. Statuia este amplasata pe o baza in forma de stea, avand drept fundatie o cladire ce are forma clasica a unui templu masonic, cele 7 raze din jurul capului statuii reprezinta iluminarea prin cunoastere, doar ca in acest caz, iluminarea nu reprezinta libertatea ci pe Lucifer, purtatorul luminii, ingerul decazut.


Tortele reprezinta artele si stiintele oculte, doctrinele si dogmele in lumina carora, adevarul se face vizibil, declara masonul de grad 33, Manley P. Hall.

Intr-o 1798, George Washington, scria : Nu e intentia mea de a ma indoi de doctrinele Illuminatilor si de faptul ca principiile Iacobinismului, nu s-au raspandit in Statele Unite. Din contra, nimeni nu este mai satisfacut de acest lucru decat mine.

Statuia Libertatii ascunde insa si alte secrete. Privind cu atentie picioarele dezgolite ale statuii, se observa  o deformatie a labelor picioarelor, simbolistul Paul Diel explicand ca piciorul este un simbol al tariei sufletesti, caci el este baza pozitiei verticale, proprie omului. 

Are Statuia Libertatii un inteles ascuns?


 


V.Hugo, in La fin de Satan isi exprima credinta ca Dumnezeu si Satana vor deveni egali, prin intermediul ingerului nascut din amandoi numit...Libertate.


2 comentarii:

Back to Top