duminică, 10 martie 2013

Cronica Akasha



Akasha este un cuvant sanscrit insemnand cer, eter sau spaţiu.

Considerata enciclopedia Universului, in cronica Akasha sunt inregistrate la nivel planetar, orice gand, sentiment, fenomen si actiune…o biblioteca stocata in eter.


Intr-o scrisoare din 1907, Nikola Tesla scria : Cu mult timp in urma omul a recunoscut ca toata materia perceptibila provine dintr-o substanta primara, subtila dincolo de orice conceptie si care umple tot spatiul, Akasha sau etherul stralucitor, care pusa in miscare de Prana sau forta creatoare, antreneaza in existenta - in cicluri nesfarsite - toate lucrurile si fenomenele...

 

Inteleptii antici ne invata de asemenea, ca toata istoria lumii este incifrata intr-o baza de date universala iar filozoful si fondatorul Societatii Antropozofice, Rudolf Steiner (1861-1925) spunea: Daca omul isi largeste facultatea de cunoastere, poate ajunge si la o cunoastere a trecutului fara a mai fi dependent de marturiile si documentele exterioare. El devine capabil sa contemple acea parte nevazuta a evenimentelor, care este neperceptibila prin simturi, pe care timpul nu o poate sterge sau distruge. Aceasta istorie eterna este consemnata, in orice caz, cu alte litere decat cele de care se serveste istoria noastra obisnuita. In gnoza si in teosofie ea se numeste Cronica Akasha.

Referiri despre cronica Akasha, se gasesc si in Biblie, in mai multe forme, prima fiind chiar in Exod, precum si in hinduism sau budism.
 
Printre cei care au accesat cronica akasha se numara profetul adormit Edgar Cayce, Nostradamus, Rudolf Steiner si multi altii, care prin utilizarea informatiilor cosmice au profetit o serie de evenimente adeverite in timp. 


Prin harul cu care am fost inzestrati, fiecare dintre noi putem accesa aceasta imensa biblioteca universala in anumite stadii ale constiintei, intrand astfel, pe taramul mistic al cunoasterii, pentru a dobandi forta de a evolua si de a stabili o relatie cu ordinea superioara a lumii.



Imi inchid ochii ca sa vad. (Paul Gauguin)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top