duminică, 9 decembrie 2012

Sumer



Aparuta din neant, si disparand la fel de misterios, cultura sumeriana ascunde si astazi cele mai adanci secrete ale lumii.

Descoperirea celor 500.000 de tablite sumeriene, ofera cercetatorilor posibilitatea cunoasterii primei civilizatii aparuta brusc in Mesopotamia (Irakul, de astazi).

Sumerienii au conceput si dezvoltat “primul sistem de scriere (cea cuneiforma), roata, scolile, stiinta medicala, primele proverbe scrise, istoria, primul parlament bicameral, primele legi de impozitare, primele reforme sociale, prima cosmogonie si cosmologie si au emis prima moneda metalica sub forma unui sekel de argint”.(Jim Marrs)

De asemenea, cunostintele lor despre bolta cereasca erau mai mult decat uimitoare, realizand primul calendar din lume, utilizat timp de secole, de egipteni, greci si semiti.
Alford spunea:”intrebarea incomoda pe care savantii au evitat s-o puna este urmatoarea: oare cum au putut sumerienii, a caror civilizatie a durat numai 2000 de ani, sa observe si sa inregistreze evenimentele unui ciclu ceresc, a carui desfasurare completa a necesitat trecerea a 25.920 de ani?”

Conform tablitelor sumeriene traduse, acest popor antic datora intreaga cunoastere, zeilor in care credeau, numiti anunnaki (cei care s-au pogorat pe pamant din ceruri).

Versiunea sumeriana referitoare la originea omenirii, l-a determinat pe scriitorul Zecharia Sitchin sa-si dedice intreaga viata in cautarea enigmelor ascunse din textele antice.
Cercetarile lui Sitchin sustin ideea ca in urma cu mii de ani, fiinte venite din stele s-au pogorat pe pamant, intemeind cea mai timpurie civilizatie de pe Terra. Acestia veneau de pe o planeta pe care sumerienii au numit-o Nibiru, considerata ca fiind cea de-a douasprezecea planeta a sistemului nostru solar.

“La inceputul anilor 80, Thomas van Flandren si Richard Harrington, astronomi ai Observatorului Marinei SUA, studiind cele mai mari planete din galaxie – Neptun si Uranus – au observat ca orbitele lor sunt perturbate de atractia gravitationala a unui corp ceresc misterios…corp localizat in directia constelatiei Orion”.(Oreste Teodorescu – La Sfarsit va fi Inceputul)
Descoperirea acestei planete, pe care astronomii au numit-o Planeta X, a dus la intensificarea cercetarilor spatiale, astfel ca, NASA concluziona : “obiectul ceresc denumit Planeta X nu s-a deplasat din punctul sau de pe cer, de langa constelatia Orion”.

In anii 90, astronomii aveau o parere unanima : “stim ca se afla acolo, ca se apropie de noi, dar nu stim exact ce este…”

Nibiru, numita si Planeta Trecerii, este mentionata din cele mai vechi timpuri in mai toate culturile lumii, indeosebi in cea egipteana, aparand in reprezentarile grafice, sub forma unui disc inaripat.
Din negura timpului dar pe baza unor calcule precise, sumerienii au aproximat ca ciocnirea Planetei Nibiru cu Pamantul se repeta la fiecare 3600 de ani.

In lucrarea sa, “A douasprezecea planeta” publicata in anii 70, Sitchin scrie de asemenea, ca la fiecare 3600 de ani, sistemul nostru solar se intersecteaza cu aceasta planeta, fapt ce declanseaza profunde schimbari climaterice, inundatii devastatoare, cutremure violente, eruptii vulcanice si modificari ale polilor magnetici.
 
 “Avem sansa sa renuntam la una dintre credintele noastre de baza, si anume aceea ca timpul este linear…de fapt, timpul este un ciclu, nu o linie. De fiecare data cand se termina un ciclu, avem sansa sa ne imbunatatim existenta”. (Arguelles, 2 si 3)

La randul sau, Boulay aprecia : ”omul a fost conditionat mii de ani sa nege adevarul despre stramosii lui si, ca un paleativ, am contractat o forma convenabila de amnezie. Am acceptat fara cracnire interpretarea data istoriei si propagata de catre medii academice si preotesti, care se autoperpetueaza”.

2 comentarii:

  1. In astronomia egipteana nu apar Carul Mare si Carul Mic. O posibilitate ar fi ca meteoritul care a inclinat axa Terrrei sa fi lovit dupa ce egiptenii deja facusera o harta a cerului. Asta ar fi in acord cu un papirus care descrie efectele. Daca asta va fi acceptat, atunci povestile cu deriva lenta si indelungata a continentelor trebuie reconsiderate. De aici s-ar ajunge repede si la alte necunoscute: migratia popoarelor poate s-a produs nu prin deplasarea la mari distante a popoarelor, ci prin separarea lor, prin reconfigurarea continentelor. O alta necunoscuta este prezenta apei pe Terra; e atipic sistemului nostru solar, unde toate planetele sunt aride (sau atat se spune). Daca pe alte planete ale sistemului solar nu este apa, atunci singura concluzie e ca si pe Pamant ea o sa dispara, in acest moment existand doar ca un accident planetar. Civilizatii care au aparut de niciunde si tot asa au si disparut, mai sunt. Sumer a fost inceputul a tot ce inseamna viata civilizata si progres. De acolo a venit alfabetul consonantic, cel din care au derivat absolut toate alfabetele de azi. Oricat ar parea de straniu, literele din diversele alfabete au o radacina grafica comuna. D.e. alfabetul arab si cel ebraic sunt identice, atat doar ca unul e in grafie rotunda, iar altul in grafie patrata. Alfabetul latin este unul iesit in Sardinia ca o rezultanta din alfabetul libico-punic de inspiratie feniciana si cateva alfabete grecesti ale vremii. Sumerul si-a pastrat importanta pana azi, pentru ca de acolo sau din Persia, dupa Sumer, vin absolut toate cunostintele, fie ca vorbim despre matematici sau despre chimie sau medicina. Cum a fost posibil ca atat de multa informatie sa fi aparut intr-un singur loc, asta e inca un mister. Atat cat se stie acum pare totusi putin; sa ne gandim ca doar o biblioteca distrusa in antichitate avea 3 milioane de volume originale, iar numarul bibliotecilor arse este mare. Prin comparatie, biblioteca din Alexandria era mica, dar nu si lipsita de importanta. Sumer este punctul de plecare pentru a afla adevarul. Cine stie, poate unii il cunosc, dar nu este convenabil sa-l devoaleze...

    RăspundețiȘtergere
  2. un comentariu mai mult decat incitant...cum se explica insa, existenta figurilor rupestre, a structurilor, in colturi mai mult decat separate... unitate in diversitate?

    http://religionact.blogspot.be/search?q=puterea+cunoasterii

    intradevar...la inceput a fost... cuvantul...



    RăspundețiȘtergere

Back to Top