luni, 19 noiembrie 2012

Sistemul Rezervelor Federale AmericaneFostul redactor-sef al cotidianului Washington Post, William Greider considera Sistemul Rezervelor Federale : “cea mai importanta anomalie ce se afla chiar in miezul democratiei reprezentative, o contradictie suparatoare…”
In anul 1987, W.Greider publica lucrarea Secrets of the Temple: How the Federal Reserve Runs the Country, demonstrand cu argumente incontestabile, modul in care Sistemul Rezervelor Federale controleaza natiunea americana si nu numai.

Pentru a descifra tainele acestei masinarii, trebuie sa stim ca banii de hartie, nu reprezinta decat bilete prin care se promite ceva, fiind considerati la fel de valorosi ca si marfurile sau serviciile, pe care le inlocuieste. De aici, nu a mai fost decat un pas, pentru ca anumite persoane sa realizeze, ca daca banii de hartie erau imprumutati contra unei taxe, generau la randul lor, si mai multi bani.
Curand, s-a pus in practica sistemul bancar fractional, sistem ce functiona suficient de bine, cu conditia ca banii sa nu fie retrasi de toti depunatorii in acelasi timp, fapt ce ar fi condus la revolte. 

Parintele fondator Thomas Jefferson s-a opus cu vehementa infiintarii unei Banci Centrale in SUA, afirmand in anul 1816, intr-o scrisoare adresata lui John Taylor : “Cred foarte sincer ca institutiile bancare sunt mai periculoase decat doua armate care se afla una in fata celeilalte si ca principiul cheltuirii unor bani ce urmeaza a fi platiti de posteritate sub numele de acordare de imprumuturi, nu este decat o escrocherie pe scara larga pe seama copiilor tai…de aceea, cred ca puterea de a emite moneda ar trebui retrasa bancilor, fiind redata poporului, caruia ii apartine de drept”.

La randul sau, John Adams scria in anul 1811: “Am urat dintodeauna din tot sufletul sistemul nostru financiar-bancar in intregul sau si voi continua s-o fac pana mor. Urasc fiecare banca de scont, fiecare banca prin intermediul careia trebuie platita dobanda sau trebuie realizat profit de orice fel de catre cel ce imprumuta bani, caci asta este coruptie pe fata, iar publicul este taxat in beneficiul si pentru profitul unui numar mic de persoane...”

Cu toate adversitatile si pe sistemul de ce ti-e frica nu scapi…Sistemul Rezervelor Federale se fondeaza in anul 1913, bancherul Frank A.Vanderlip, unul dintre intemeietori si ulterior presedinte al National City Bank din New York, declarand: “…am actionat intr-un secret profund, furisandu-ma  atat de bine, ca orice conspirator ce se respecta. Nu cred defel ca este deplasat sa vorbesc despre expeditia noastra secreta pe insula Jekyll, cu ocazia punerii la punct a statutului de functionare a ceea ce a devenit mai tarziu Sistemul Rrezervelor Federale”.
In aceasta declaratie, Vanderlip face referire la intalnirea secreta de pe insula Jekyll (insula privata de odihna a lui J.P.Morgan), intalnire in cursul careia cei sapte participanti s-au adresat unul altuia doar cu prenumele, fiind inlocuiti pana si servitorii casei.

Cel care intinde o mana de ajutor creerii acestui sistem, ca solutie la panica financiara, este presedintele Universitatii Princeton (viitor presedinte al SUA), Woodrow Wilson : ”Toate acestea ar putea fi evitate daca am numi un comitet alcatuit din sase sau sapte barbati care sunt oricand gata sa se puna in slujba marelui public, ca de exemplu J.P.Morgan, pentru a se ingriji de problemele financiare ale tarii noastre”.
Astfel, W.Wilson, cel care se invartise timp de 20 de ani in cercurile financiar-bancare de pe Wall Street, devine candidatul ideal al bancherilor pentru functia de presedinte al SUA.
Tactica aleasa a fost bine gandita, deoarece instututia nou creata a fost conceputa ca o agentie comerciala a guvernului  SUA, evitandu-se pronuntarea cuvintelor centrala sau chiar banca, W.Wilson promulgand legea de infiintare a Sistemului Rezervelor Federale pe 23 decembrie 1913, cu doua zile inaintea Craciunului, cand majoritatea membrilor Congresului erau in vacanta, iar cetateanul american era preocupat de pregatirea sarbatorilor.


 In 1913, congresmenul Lindbergh spunea: “Sistemul Rezervelor Federale infiinteaza cel mai gigantic trust de pe planeta. Atunci cand presedintele va semna aceasta lege, conducerea invizibila a tarii de catre cercurile financiar-bancare puternice va fi legalizata. Aceasta noua lege va crea inflatie de cate ori trusturile bancare o doresc. De acum incolo, recesiunile economice vor fi create in mod stiintific”.Sa nu uitam : Desi in titulatura se foloseste cuvantul federal, Sistemul Rezervelor Federale este o organizatie privata, ce nu face parte din guvernul SUA.
Griffin sublinia: “Bancnotele emise de bancile componente ale Sistemului Rezervelor Federale sunt, de fapt, bani emisi de particulari, iar contribuabilii stau pe margine, fiind gata sa acopere pierderile acelor banci emitente”.

Pentru a veni in sprijinul cetateanului, depozitele la vedere au fost inlocuite de cartile de credit din plastic, generand astfel, alte datorii depunatorilor ce trebuie sa plateasca o taxa pentru servicii din ce in ce mai mare. Cu alte cuvinte, platim taxe pentru a acorda bancilor privilegiul de a folosi banii nostrii, in beneficiul ei.

Henry Ford spunea : “ Este destul de bine ca americanii simpli nu inteleg functionarea sistemului nostru financiar-bancar, caci, daca ar sti toate dedesubturile, cred ca ar izbucni o revolutie chiar in noaptea asta”.Bancherii au invatat repede ca pot manipula valoarea banilor, controland cantitatea de bani aflata in circulatie, “magia convertirii datoriilor in profit” ingradindu-ne...libertatea.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top