sâmbătă, 6 octombrie 2012

Arta de a supravietui



Samuel Berger, consilierul presedintelui Clinton pe probleme de securitate nationala si participant la intrunirile Clubului Bilderberg, afirma : “globalizarea – procesul unei integrari tot mai accelerate pe plan economic, tehnologic, cultural si politic – nu reprezinta o optiune”.

Conceptul de “ordine internationala” a aparut in sec. al XVII-lea, dar nu trebuie sa uitam ca dominatia mondiala a fost o idee prezenta in mintea oamenilor inca dinainte de Alexandru cel Mare.

“Pana la inceputul sec.XX, acest plan pentru instaurarea unei Noi Ordini Mondiale s-a centrat pe Masonerie, apoi pe Masoneria Iluminata dar apoi, odata cu aparitia Grupurilor Mesei Rotunde, care exista si azi, si a confratilor lor americani, Consiliul pentru Relatii Externe, stafeta transpunerii in practica a acestui plan a fost trecuta dintr-un secol intr-altul” scria ziaristul William T.Still.

In vederea mentinerii unui echilibru intre puterile internationale, “a tuturor Statelor care iubesc pacea” a luat fiinta Organizatia Natiunilor Unite si NATO, structuri ce au integrat ideologia globalizarii in principiul Natiunilor Unite, fiind vehement criticate de unele forte politice de deficit democratic si incapabile sa promoveze o “justitie globala”.

Nu trebuie sa subestimam influenta si consolidarea puterii mass-mediei corporatiste, “cainele de baza” al democratiei, avand in vedere ca puterea reunita a mijloacelor de informare este coplesitoare.
Criticul mass-media Michael Parenti declara : “mass-media s-ar putea sa nu ne poata spune tot timpul ce sa gandim, dar este ciudat faptul ca profesionistii acestui domeniu au un succes extraordinar atunci cand ne spun, le ce sa ne gandim”.

Presiunea controlului financiar asupra guvernelor si economiilor statelor, controlul asupra resurselor de minereuri, energie, transport, agricultura, industriei farmaceutice, telecomunicatii si chiar industriei de divertisment, constituie parghii sigure de pierdere a suveranitatii nationale a statelor, de control centralizat asupra vietii sociale si instaurarii unui guvern mondial.

Deoarece razboiul ofera cel mai mare potential pentru profit - considerat de Baietii de la Iron Mountain, “principala forta de organizare si stabilizatorul economic esential al societatilor moderne” - astazi, ne aflam in plin razboi economic si nu numai, interesul public parand doar o anexa in agenda liderilor lumii. Sistemele create si-au dovedit ineficienta, iar lupta pentru supravietuire, o arta.
 



O privire atenta in trecutul umanitatii, ar putea dezvalui indicii care sa raspunda unor intrebari ce astazi nu-si gasesc raspuns, deoarece istoria reprezinta ADN-ul fiecarei natiuni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top