miercuri, 22 august 2012

Maria Magdalena, cel Dintai ApostolMisterul, legendele si controversele de doua mii de ani, ce invaluie acest personaj, constituie motive intemeiate, pentru a privi astazi, intr-o noua lumina, epoci de intuneric, in care doar cei foarte bogati, cei educati si invingatorii, consemnau evenimentele istorice.

Intr-o epoca neagra, in care femeile erau ignorate, fiind considerate neimportante, Maria Magdalena, reuseste, sa puna astazi sub semnul intrebarii, dogme nemiloase, menite sa discrediteze un adevar istoric.

A fost Maria Magdalena o prostituata?...sau acestea sunt rezultatul unor defaimari intentionate, a unor propagande politice, a unor mituri inventate de sutanele bisericesti, pentru a limita rolul femeilor in biserica?

In anul 1896, este descoperita la Nag Hammadi, Evanghelia dupa Maria Magdalena, o lucrare gnostica, neinclusa in Noul Testament, ce contine numeroase relatari, si lasa loc multor interpretari. Apostolul Levi (Tadeu) spune : ,,Daca pe ea a iubit-o Mantuitorul mai mult decat pe noi, si i-a dezvaluit ceea ce noua nu ne-a dezvaluit, cine suntem noi sa negam aceasta?”
Iata ca, dupa mii de ani de false credinte, in anul 1969, Biserica Catolica, retracteaza zvonul ca Maria Magdalena ar fi fost o prostituata. Ce urmeaza?

Sursele istorice certifica faptul ca, Noul Testament, este rezultatul Conciliului de la Niceea din anul 325, in cadrul caruia Constantin Cel Mare si reprezentantii Bisericii, au selectat doar patru evanghelii, pe care le-au modificat drastic, schimband astfel, istoria lumii.
Maria Magdalena, discipol a lui Iisus Hristos, îndeplinește toate criteriile pentru a fi considerată Apostol : a fost împreună cu Iisus în timpul predicilor lui, a fost martoră la Rastignirea si Invierea lui Iisus, a fost prima persoana careia i s-a aratat Iisus dupa Inviere.

Daca stanca pe care s-a construit crestinismul, nu a pornit de la un adevar real, ci de la unul indus?

Sa fi fost Maria Magdalena, fondatoarea crestinismului?

Marii artisti ai Evului Mediu, ai Renasterii, ai perioadei baroce, au avut ca personaj central natura enigmatica a Mariei Magdalena, iar pictori precum Caravaggio, Botticelli, sau Salvador Dali, au realizat portrete, in care Maria Magdalena, este invesmantata in rosu, ce simbolizeaza statutul regal din traditia nazarineana.

,, Istoria este versiunea evenimentelor trecute, asupra carora, oamenii s-au pus de acord.” (Napoleon Bonaparte)

2 comentarii:

  1. Thanks for this wonderful article

    RăspundețiȘtergere
  2. I thank you that I managed to get your attention and be confident that they will follow many other interesting items.

    RăspundețiȘtergere

Back to Top