duminică, 13 ianuarie 2013

JFK


Presedintele John Fitzgerald Kennedy (JFK), cel de-al 35-lea presedinte al USA, a fost asasinat in 22 noiembrie 1963, la Dallas, in Texas, la trei ani dupa ce fusese ales la Casa Alba.

Comisia Warren, cea care a investigat asasinarea presedintelui Kennedy, concluziona in urma anchetei desfasurate, ca singurul vinovat de aceasta crima a fost L.H.Oswald, ucis si el inainte de a se prezenta la proces.

Desi de-a lungul anilor, s-au facut numeroase speculatii iar adeptii teoriilor conspiratiei s-au opus vehement versiunii oficiale, mai multi istorici americani sustin cu tarie, ca singurul vinovat de asasinarea presedintelui este doar…Oswald.

Mai ramane o intrebare:  a fost comisia Warren influentata ?

Exista numeroase ipoteze si teorii, care au bulversat opinia publica, in anii scursi de la acest tragic eveniment.

Una dintre teorii, sustine ca guvernul SUA, a fost cel care a comandat asasinarea lui JFK, intr-o incercare de a compromite programul spatial aflat la apogeu. Dupa incidentul de la Roswell, guvernul american a pastrat o atitudine deosebit de secretoasa in legatura cu evenimentele acelei zile, nedorind ca publicul sa afle adevarul in urma calatoriilor in cosmos. Se crede ca guvernul vroia sa treaca sub tacere intelegerile incheiate cu vizitatorii de pe alte planete, iar calatoriile in spatiu puteau aduce in prim plan, descoperiri socante…
Se credea, de asemenea, ca presedintele aflase despre existenta unor baze lunare in care locuiau 40.000 de oameni, si despre incidentele misterioase petrecute pe Marte.
Mai mult decat atat, cu 10 zile inainte de asasinat, presedintele Kennedy solicitase CIA-ului printr-o scrisoare, sa vada documentele confidentiale despre OZN-uri, ingrijorat fiind ca multe dintre acestea fusesera vazute deasupra URSS-ului, rusii putand sa considere aceste vizite ca un act de agresiune din partea americanilor. Aceasta scrisoare exista, fiind pusa la dispozitie scriitorului William Lester, de catre CIA – nu inainte de a invoca libertatea informatiei -  pentru a fi folosita ca material in volumul A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier.

O alta teorie, se refera la faptul ca Fidel Castro – liderul comunist al Cubei -  se afla in spatele acestei asasinari. Desi Castro a negat cu vehementa implicarea sa in acest eveniment, baronii industriei petroliere din SUA, doreau eliminarea lui Castro de pe scena politica si implicarea acestuia in anumite actiuni menite sa-l discrediteze, pentru ca acesta le distrugea rafinariile si sondele din Cuba, punandu-le in pericol afaceri de miliarde. Astfel ca, existau tensiuni considerabile intre acesti baroni, JFK  - care impusese restrictii comerciale baronilor petrolului -  si Fidel Castro.

O alta teorie, aduce in prim plan, mafia, care suporta cu greu atacul asupra lor, venit din partea lui Robert, fratele lui JFK, declarand ca era in avantajul lor ca Robert sau JFK sa dispara din peisaj. Acestia erau scandalizati si de faptul ca JFK, dorea retragerea trupelor din Vietnam, care ar fi pus punct fluxului constant de droguri care era traficat catre SUA si care amplifica profiturile mafiei. Documentul  in care presedintele Kennedy afirma ca se gandeste sa se retraga din Vietnam s-a…pierdut.
 
O alta teorie, se refera la CIA, care se afla in impas, datorita infrangerii usturatoare din Golful Porcilor din Cuba, unde exilatii cubanezi incercasera resturnarea guvernului lui Castro. CIA dadea vina pe JFK pentru aceasta infrangere, iar JFK dadea vina pe CIA. Nici una dintre parti nu era dispusa sa cedeze, ostilitatea plutind in aer. In aceasta situatie, CIA ar fi putut folosi unul dintre agentii din Serviciile Secrete...

O alta teorie, este dorinta lui JFK de a retrage trupele din Vietnam, provocand nemultumiri atat in randul gruparilor mafiote cat si in randul complexului militar-industrial, pentru care razboiul era extrem de avantajos. La doar 4 zile de la asasinat, Johnson, a suplimentat trupele trimise, actionand impotriva politicii enuntate de JFK. 


O alta teorie, se refera la implicarea KGB-ului, deoarece se stie ca, Oswald era comunist, fiind casatorit cu o rusoaica – despre care se zvonea ca este o adepta a idiologiei marxist-leniniste -  iar razboiul rece, se afla intr-un punct de cotitura.
 
In raportul Warren, profesorul Revilo Oliver, sustinea ca JFK a fost ucis de o conspiratie comunista internationala, concluzionand ca in vreme ce “Kennedy - instrument al comunistilor, a fost plans de o natiune intreaga, nimeni nu a varsat nici o lacrima la moartea lui Adolf Hitler”. (Jamie King)

Jackie Onassis, soţia lui JFK, decedată la 64 de ani, în 1994, a facut la randul ei declaratii socante cu privire la asasinatul soţului ei, fiind convinsa JFK fusese ucis din ordinul vice-preşedintelui de atunci, Lyndon Johnson, care se asociase cu o serie de petrolişti puternici.



Nu vom stii niciodata...adevarul!


Dar, cineva...il stie !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top