duminică, 28 octombrie 2012

Teozofii si Societatea Thule



Dupa multi ani de peregrinari prin Europa si Orientul Mijlociu, in 1875, o mistica de origine rusa, pe nume Helena Petrovna Blavatsky, intemeiaza la New York, Societatea Teofizica. 

Termenul teozofie, provine din alaturarea cuvintelor grecesti theos (zeu) si sophia (intelepciune) fiind interpretat ca insemnand “intelepciune divina”.

Intre anii 1877 si 1888, Petrovna Blavatsky publica o serie de materiale oculte, printre care celebrele “Isis Unveiled” si “The Secret Doctrine”, atragand atentia lumii asupra filozofiilor orientale si nu numai.
In 1878, Blavatsky muta sediul societatii la Madras, in India, unde se gaseste si astazi, societatile teozofice raspandindu-se cu repeziciune in Orient, Europa si America, influentand puternic miscari cu orientare religioasa, printre care Rozicrucienii, Biserica Unitatii, Biserica Catolica Liberala, intitulata “Eu sunt”, precum si grupari New Age.
In 1884, Blavatsky intemeiaza o sucursala germana a Societatii Teozofice, cea care va avea o influenta hotaratoare si dramatica asupra ideologiei naziste.

In noimembrie 1918, baronul Rudolf von Sebottendorff, intemeiaza Societatea Thule – numita astfel dupa tinutul legendar pe care germanii il considerau patria lor – prezentata oficial ca fiind “grup de studii pentru antichitatea germanica”. Emblema Societatii Thule, este reprezentata de o svastica gravata peste o sabie.

“Ocultisii germani, ca de exemplu Lanz von Liebenfels, Guido von List si Rudolf von Sebottendorff, s-au inspirat din plin din opera lui Blavatsky. Prin lucrarile lor, urmareau sa demonstreze ca vechii germani fusesera pastratorii unei stiinte secrete originare din Eden-Atlantida”, scria William Henry.

In conceptia ocultistilor germani, Thule (un fel de Atlantida Nordica) ar fi fost un continent de gheata, situat undeva in gheturile nordului, ce adapostea o civilizatie superioara, cu cunostiinte extrem de avansate. In urma scufundarii acestei legendare insule, supravietuitorii s-ar fi refugiat pe continentul european, in spatial germanic, mit ce a alimentat din plin imaginatia nationalistilor germani la inceputul sec.XX.
Sa nu uitam, ca dupa Primului Razboi Mondial, societatile oculte s-au contopit cu activismul politic, mai ales in sudul Germaniei, Dietrich Eckart, considerand continutul “Protocoalelor”, dovada finala a conspiratiei pentru stapanirea lumii de catre evrei, masoni si bolsevici.

Heiden spunea: “ Povestea circulatiei Protocoalelor Inteleptilor Sionului ar putea sa indice existenta unei retele mondiale de legaturi secrete si forte cooperante…”, aprinzand astfel, sentimentele antisemite a unei populatii saracite si infometate asupra evreilor originari din Europa de Est. 

“Cercul interior al Societatii Thule era alcatuit in intregime din satanisti care practicau magia neagra”, scria Trevor Ravenscroft. “Adica nu se preocupau de nimic altceva decat de cresterea gradului lor de constientizare, prin niste ritualuri menite sa le dezvaluie existenta unor inteligente non-umane si de factura malefica din Univers si obtinerea unui mijloc de comunicare cu respectivele inteligente. Stapanul si Conducatorul acestui cerc era Dietrich Eckart”.
Acelasi Dietrich Eckart, care aflat pe patul de moarte in 1923, va spune: “Urmati-l pe Hitler! El va dansa, dar eu sunt acela care a compus melodia. Eu l-am initiat in tainele Doctrinei Secrete, i-am deschis centrii de viziune, oferindu-i mijloacele de a comunica cu Puterile. Nu ma regretati, am influentat istoria mai mult decat orice alt german”.

Un lucru este sigur: anii tulburi de dupa razboi, a constituit cadrul perfect pentru reglarea unor conturi, asasinate politice si rapiri ramase neelucidate.

“Printre aceste persoane disparute, dintre care majoritatea erau fie comunisti, fie evrei, trebuie sa cautam pentru a gasi victimele sacrficiilor, ucise in cadrul ritualurilor de astrologie magica indeplinite de Dietrich Eckart si cei din cercul interior, care ii erau cei mai apropiati, facand parte din conducerea Societatii Thule”, sustine Ravenscroft.

Rasista Societate Thule cerea fiecarui membru sa-si dovedeasca “originile ariene”, pentru cel putin trei genereatii anterioare, formand foarte repede o veritabila retea in serviciul partidului nazist.
Astfel, Baronul von Sebottendorff fondeaza ziarul “Observatorul rasist”, ce sustine in paginile sale tezele nationaliste si antisemite.
Legaturile Societatii Thule si nazism, sunt mai mult decat evidente, avand in vedere, ca o buna parte a anturajului lui Hitler, erau membrii de marca ai puternicei Societati, Eckart si Rosenberg, participand la intemeierea partidului nazist.

In timpul unei sedinte de partid, in 1919, Eckart spunea: “ Avem nevoie de un om la conducerea acestui partid, care sa nu clipeasca auzind rafalele de mitraliera. Trebuie sa bagam frica in oasele gunoaielor astora. Nu putem folosi pentru asta un ofiter, deoarece oamenii nu-i mai respecta ca pe vremuri. Cel mai bine ar fi sa gasim un muncitor care sa stie cum sa vorbeasca…Pentru asta, nu are nevoie de prea mult creier…Trebuie sa fie burlac, asa vom atrage si femeile”.

Curand, burlacul a fost gasit…un pictor ratat de origine austriaca, agent in Serviciul Secret de Informatii Militare, pe nume…Adolf Hitler.

Documentele istorice atesta foarte clar interesul lui Hitler fata de fenomenele supranaturale si oculte, dorind chiar sa se “ilumineze”, prin folosirea unor droguri halucinogene.
“In micul birou din libraria sa, aflata in cartierul vechi al orasului, Ernst Pretzsche i-a dezvaluit lui Hitler secretele ascunse in spatele simbolurilor din astrologie si alchimie referitoare la cautarea Sfantului Graal. Tot aici, acel sinistru cocosat i-a dat monstruosului sau elev sa guste din drogul care evoca clarviziunea aztecilor”.
 

Acum, stim..."Hitler a dansat"...barbaria nazista schimband istoria umanitatii.

”Dacă doriţi simpatia maselor, trebuie să le spuneţi lucrurile cele mai stupide şi mai gogonate”. (Adolf Hitler)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top