duminică, 26 iulie 2015

Egiptenii din Grand Canyon

Cu un ultim efort, pasii s-au oprit. In fata pesterii, invalmaseala gandurilor, accentuau nemiscarea. Era anul 1909.

Situata intr-un defileu adanc, greu accesibil datorita portiunilor abrupte, exploratorul G.E. Kincaid descopera un intreg oras subteran, adanc sapat in stanca.

Dintr-o camera gigant, zeci de tuneluri perfect geometrice formeaza un imens labirint.





 



In cavernele ascunse, G.E. Kincaid descopera artefacte egiptene si indiene antice, inclusiv mumii. Numeroase hieroglife identice cu cele din Egipt, dezvaluie cautatorului pasi demult uitati. Cu flori de lotus in ambele maini, altarul destinat regelui egiptean Khyan, domina prezenta. Diverse obiecte din cupru, urne si simboluri, intregesc o imensa descoperire.


Sunt acestea indicii ce amintesc de migrarea popoarelor antice din Orient in America ?

Se estimeaza ca numarul de egipteni care ar fi trait in Marele Canion este de 50.000 de persoane.

In urma articolului publicat in 5 aprilie 1909 de un ziar din Arizona, numit Explorari in Grand Canyon, se iau primele masuri. Pestera si toate intrarile sunt sigilate, Institutul Smithsonian ridicand toate artefactele, fapt negat de acesta de-a lungul anilor. 
 
Numele exploratorului G.E. Kincaid, se pierde de asemenea, in istorie.

Tehnologia avansata a anticilor nu mai este un mister. Monumente si relicve povestesc istoria unei pre-civilizatii devenita legenda.




Numit oficial in 1919 Parc National, Grand Canyon sfideaza timpul. Numeroase petroglife sculptate direct pe suprafata rocii reflecta trecutul, cele mai vechi datand din anul 2000 I.Hr.








 Mesajele si simbolurile religioase aduc in prim plan, oameni, animale, cruci si imagini ce asteapta inca, sa fie descifrate.

 


Considerat un spatiu sacru de triburile americane indiene, atingerea sculpturilor de catre vizitatori este interzisa.







In vocabularul indienilor Hopi, se regasesc si astazi numeroase cuvinte egiptene, amintind lumii de cultura vechilor egipteni din Grand Canyon.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top