duminică, 21 octombrie 2012

Secretul secretelor – Contele de Saint-Germain



Caracterizat drept un sarlatan, de unii, sau un nemuritor, de altii…Contele de Saint-Germain, ramane si astazi un personaj straniu, plin de mister.

Cu toate ca de-a lungul timpului i s-au atribuit diverse origini, nimeni nu a reusit sa identifice cu adevarat de unde venea acest om straniu…ce pretindea ca a descoperit secretul nemuririi, nascandu-se astfel o legenda.

Un lucru este sigur: era considerat un om foarte inteligent - de unde si denumirea de Omul-Minune - ce vorbea mai multe limbi europene, dovedind o cunoastere profunda in multe domenii de activitate. Nu a fost vazut niciodata mancand sau band, dar se bucura de o mare popularitate in cercurile aristocratiei, si nu numai.

Prima sa aparitie este mentionata la Londra, in jurul anului 1743, fiind arestat doi ani mai tarziu sub acuzatia de spion iacobit, apoi eliberat.

Parasind Londra, Contele este prezentat Curtii franceze, povestindu-le curtenilor, ca a fost prezent la nunta de la Cana Galileii “atunci cand Iisus a prefacut apa in vin, si ca o cunoscuse personal pe Cleopatra, regina Egiptului”, istorisire ce ar fi parut neverosimila, daca Contele nu ar fi prezentat amanunte a evenimentelor, fapt ce a uluit pe cei mai eruditi dintre istorici.

Marele François-Marie Arouet, cunoscut publicului larg, sub numele de Voltaire, declara la acea vreme ca Saint-Germain, poseda cunostiinte pe care nimeni nu le avea, cunostiinte care intrigau prin acuratetea lor.

In fata tuturor, Contele recunostea : “ Pentru a sti ceea ce stiu eu, oamenii trebuie sa studieze piramidele egiptene la fel de serios ca mine”.

In fata unor astfel de cunostiinte, regele Ludovic al XV-lea ii pune la dispozitie un laborator pentru a efectua experimente, dar ii incredinteaza si misiuni secrete cu caracter diplomatic si de spionaj.

In 1762, Contele de Saint-Germain, asista la Sankt Petersburg, la inscaunarea printesei de Anhalt-Zerbst (cunoscuta mai tarziu ca Ecaterina cea Mare) eveniment notat de scriitorul Bramley astfel: “Amestecul lui Saint-Germain in detronarea lui Petru al Rusiei nu a fost doar o escrocherie de mica anvergura, ci o importanta lovitura de stat, care a modificat profund peisajul politic al Europei”.

Contele de Saint-German, va lua legatura cu cele mai importante societati ale vremii, astfel ca, potrivit spuselor lui Cagliostro, Contele a avut o mare contributie la infiintarea Francmasoneriei germane, ordin condus de ducele de Brunswick, printul Karl de Hesse si de patronul lui Mayer Rothschild.

Influenta Contelui isi va pune amprenta si asupra consilierului financiar Mayer Rothschild, fascinat de cunostiintele acestuia asupra misterelor egiptene.
Sa nu-l uitam si pe misteriosul Hayyim Samuel Jacob Falk, cel considerat “inaccesibilul”, dar si unul dintre adevaratii initiati, care pentru a evita arderea la stalpul infamiei, va fugi la Londra cu doar camasa de pe el, si care in scurt timp, isi va cumpara o casa mai mult decat confortabila, precum si propria sinagoga, lasand in urma multe semne de intrebare.

Cunoscut in istorie ca “omul care sfideaza timpul” Contele de Saint-Germain, dispare fara nici o urma, neexistand nici un document oficial care sa-i ateste trecerea in nefiinta, sau vreo piatra funerara.

Disparitia sa, ramane si astazi un mister.

“Un lucru demn de amintit este ca Saint-Germain vorbea franceza, germana, italiana, spaniola si portugheza…era considerat un cunoscator al limbilor lui Homer si Virgiliu…vorbea sanscrita, chineza, araba…acompania la pian fara partitura orice cantec si chiar si cel mai dificil concert pentru mai multe instrumente”.








 Considerat unul dintre “marii maestrii”, Contele de Saint-Germain ramane un…nemuritor.


2 comentarii:

  1. ..Referitor la Contele Saint Germain am gasit cateva date interesante in cartea " Cartea farselor ", scrisa de Stuart Gordon. Se pare ca acesta, alaturi de alte personaje sau personalitati ale omenirii ar fi fost un mare farsor. Cartea a aparut in cadrul Editurii Vivaldi ( 2003 ). Chiar merita sa o citesti! Nu stiu daca ceea ce scrie autorul este 100% adevarat dar cel putin iti ofera sii o alta viziune asupra problemei dezbatuta de tine..

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta este o carte ce merita citita. Multumesc si te astept si cu ale opinii pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere

Back to Top